Αρχείο για "30 Απριλίου 2014"

Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου-Θέρμου – «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε τριήμερο σεμινάριο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου “Αλυ κολογία”»

KPE PhotoΤο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου-Θέρμου στο πλαίσιο προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2013-2014 και της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ–ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ» που υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και από εθνικούς πόρους, διοργανώνει ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Αλυ <Οι> κολογία» Τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για το Δίκτυο στις 20, 21 και 22 Ιουνίου 2014.

Οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το τριήμερο σεμινάριο του Δικτύου να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής και να την αποστείλουν στην Υπεύθυνη Π.Ε. έως τη Τετάρτη 7 Μαΐου 2014.

Έγγραφο του Κ.Π.Ε. Μεσολογγίου-Θέρμου

Αίτηση Συμμετοχής

 

ΚΠΕ Λαυρίου – Ημερίδα: Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014 – Κυριακή 4 Μαίου 2014

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Λαυρίου συμμετέχει για τρίτη χρονιά στη δράση Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές’ που διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠΠΟΑ.
Η φετινή εκδήλωση έχει τίτλο:  ‘Περπατώντας στο χώρο και στο χρόνο της Λαυρεωτικής΄ και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 σε συνεργασία με τη Β’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
 
Πιο συγκεκριμένα, φέτος θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Σούριζα και θα γίνει περίπατος σε μια κατάφυτη διαδρομή, μέσα στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου, διάσπαρτη με αρχαιότητες από την μεταλλευτική δράση των αρχαίων αλλά και με μνημεία από τη σύγχρονη φάση εκμετάλλευσης του υπεδάφους της περιοχής της Λαυρεωτικής (19ος-20ος αι.).  Η διαδρομή θα περιλαμβάνει πορεία σε αγροτικό δρόμο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συναντήσουμε στοές και διάφορα κατάλοιπα της μεταλλευτικής δράσης των αρχαίων και νεώτερων χρόνων, για να καταλήξουμε σε έναν ανασκαμμένο αρχαιολογικό χώρο (‘Ασκληπιακό’).
Στη διαδρομή και στον αρχαιολογικό χώρο θα γίνει ξενάγηση από αρχαιολόγους της Β’ ΕΠΚΑ και εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Λαυρίου, ενώ στον αρχαιολογικό χώρο οι μικροί φίλοι που θα ακολουθούν με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα που θα έχουν προετοιμάσει οι εκπαιδευτικοί του ΚΠΕ.
Η ημερίδα θα ολοκληρωθεί με πικ-νικ στον υπαίθριο χώρο έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό.
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με καλά αθλητικά ή trekking παπούτσια, καπέλο, νερό και αντηλιακό.
Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί το ΚΠΕ Λαυρίου μέσα στο Τεχνολογικό και Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν τα αυτοκίνητα τους για να γίνει η μετάβαση στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου με πούλμαν.
Ώρα έναρξης: 10 π.μ.
Ώρα λήξης: 2.00 μ.μ.
ΚΠΕ Λαυρίου
ΤΗΛ: 22920-22693 Fax: 22920-25880
E-mail: kpelav@yahoo.gr
Website: http://kpe-lavriou.att.sch.gr

Ορεινό Καταφύγιο Πάρνηθας Μπάφι – Trekking Hellas Πάρνηθας – Πρωτομαγιά στην Πάρνηθα

Bafi photoΠεζοπορία στα όμορφα, καλοδιατηρημένα και σηματοδοτημένα μονοπάτια που αγκαλιάζουν το βουνό της Πάρνηθας την ημέρα της Πρωτομαγιάς.

Μετά την πεζοπορία, θα προσφερθεί ένα πλούσιο πικ νικ και θα ακολουθήσουν δραστηριότητες και παιχνίδια κατάλληλα για όλες τις ηλικίες.

Ενδεικτικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα

  • 10:00 – 10:30 Άφιξη στο καταφύγιο Μπάφι. Γνωριμία με τους συνοδούς και διαχωρισμός σε ομάδες.
  • 11:00 – 12:30 Πεζοπορία σε σηματοδοτημένο μονοπάτι.
  • 13:00 – 14:00 Φτάνουμε στη περιοχή της Μόλας, το μεγαλύτερο βιότοπο των ελαφιών. Κάνουμε μία μεγαλύτερη στάση για το πικ-νικ που έχουμε ετοιμάσει για εσάς και στη συνέχεια όλοι μαζί δραστηριοποιούμαστε σε παιχνίδια που στηρίζονται στην καλή συνεργασία και την ομαδικότητα προσφέροντας παράλληλα άπλετο γέλιο.
  • 14:30 – 15:30 Επιστροφή στο καταφύγιο.
  • 15:00 – 15:30 Ελεύθερος χρόνος – Αναχώρηση.

Κόστος συμμετοχής

Ενήλικες: 13 €/ άτομο – Παιδιά δημοτικού:  7€/παιδί & δωρεάν για το αδελφάκι του
Eλάχιστη συμμετοχή 8 ατόμων
*Συμμετοχή παιδιών από 6 ετών και άνω.

 ​Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 3310323 ή στο parnitha@trekking.gr

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων