Αρχείο για "13 Μαΐου 2022"

Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας – Εκδήλωση ενδιαφέροντος για Παρουσιάσεις Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης / Aγωγής Υγείας/Πολιτιστικών Θεμάτων, 17 & 18 Ιουνίου 2022

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει διήμερο παρουσιάσεων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, την Παρασκευή 17 & το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, για τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά. Μια από τις δυο ημέρες παρουσιάσεων θα είναι δια ζώσης.

Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης παρακαλούμε τα σχολεία που υλοποιούν Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων (Π.Ε., Α.Υ., Π.Θ.) και που  επιθυμούν να συμμετάσχουν,  να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdQxyNgBJmuGR7BbJn503ROxmqVc-kGA2N-JLmdJnpVpgo__w/viewform

Η διάρκεια της κάθε παρουσίασης θα είναι περίπου 10-15΄και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των παρουσιαζόμενων  Προγραμμάτων. Οι παρουσιάσεις θα είναι διαδικτυακές και δια ζώσης, με επιλογή των εκπαιδευτικών και κατόπιν συνεννόησης με την Υπεύθυνη Π.Ε.

Στις παρουσιάσεις που θα μας σταλούν, προτρέπουμε τους/τις εκπαιδευτικούς να συμπεριλάβουν μεθόδους και τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων, τα παραχθέντα, τα συναισθήματα των μαθητών/τριών και τα αποτελέσματα των δράσεών τους (σε περίπτωση που είχαν την δυνατότητα να κάνουν). Επισήμανση: οι παρουσιάσεις γίνονται από μαθητές/τριες και έχουν ως βασικό στόχο την διάχυση των καλών πρακτικών κατά την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Τα PPTs/αφίσες/Videos τα οποία θα περιέχουν αποκλειστικά γνωστικό περιεχόμενο, χωρίς δράσεις/δραστηριότητες/μεθοδολογία/αποτελέσματα του προγράμματος, δεν θα γίνουν δεκτάΑπαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής : η έγκαιρη αποστολή στο grpere@dide-v-ath.att.sch.gr του υλικού παρουσίασης, έτσι ώστε να αποθηκευθεί. (Καταληκτική ημερομηνία αποστολής: 10 Ιουνίου 2022)

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος : Δευτέρα 23 Μαϊου 2022.

Οι υπεύθυνοι/ες  εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων των σχολείων που θα παρουσιάσουν, θα ειδοποιηθούν για τις λεπτομέρειες στα προσωπικά τους e-mails, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – : Επιμορφωτικό δια ζώσης Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Το Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας, ένας ζωντανός “οργανισμός”», 22 Μαΐου 2022

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει δια ζώσης Επιμορφωτικό Σεμινάριο την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρες 9.30-12.30, με θέμα:

«Το Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας, ένας ζωντανός “οργανισμός»

Το σεμινάριο, διάρκειας 6 διδακτικών ωρών, θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην περιοχή των εκβολών του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Επιμορφωτές μας θα είναι ο εκπαιδευτικός του 1ου ΓΕ.Λ. Ραφήνας Αντώνης Λαζαρής, κλ. ΠΕ04.04, ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, Αγρονόμος, Τοπογράφος, M.Sc., ο Θεμιστοκλής Λαζαρής, Φοιτητής Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος ΕΚΠΑ και ο Σπύρος Σκαρέας, Γεωπόνος.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το Σεμινάριο – εκτός από τις/ους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Περιγραφή Σεμιναρίου:
Στο Σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης στα ποτάμια οικοσυστήματα.
Η συνάντηση θα γίνει στο Κοιμητήριο Ραφήνας, όπου και θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας. Θα μπούμε στο ρέμα και θα κατευθυνθούμε μέχρι τον χώρο του Αποθέτη (απέναντι από την ΕΚΟ, επί της οδού Φλεμινγκ). Η απόσταση είναι περίπου μία ώρα με τα πόδια. Η διαδρομή γίνεται απαραίτητα με γαλότσες, γιατί θα περάσουμε μέσα από την κοίτη του ποταμού.  Είναι περίπου δύο χιλιόμετρα.
Απαραίτητα να έχετε μαζί σας, καπέλο, αντιηλιακή κρέμα, νερό (και αν επιθυμείτε ένα σνακ) και να φοράτε γαλότσες.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Πέμπτη 19 Μαίου 2022 και ώρα 14.00

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες/ουσες θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της συνάντησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως τις 20 Μαΐου.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Θερινό Σχολείο του Εργαστηρίου της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου (Corinth Rift Laboratory School) 2022, Πάτρα-Ναύπακτος 23-27 Σεπτεμβρίου 2022

Στην ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, εδώ και περίπου 30 χρόνια, διενεργείται μια συντονισμένη προσπάθεια για την πληρέστερη κατανόηση των γεωφυσικών διαδικασιών (π.χ. σεισμοί, κατολισθήσεις, τσουνάμι) που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή. Διαχρονικά, παρατηρούνται εφελκυστικές τάσεις με αποτέλεσμα ο Βόρειος και Νότιος Κορινθιακός Κόλπος να απομακρύνονται μέχρι 15 χιλιοστά ανά έτος, φαινόμενο μοναδικό στην Ευρώπη αλλά και στην υφήλιο για περιοχές πέραν των τεκτονικών ορίων. Ένα τμήμα της χερσαίας έκτασης του Βόρειου Κορινθιακού Κόλπου (παράκτιες περιοχές της νότιας Φωκίδας) καταβυθίζεται και του Νότιου (παράκτιες περιοχές της βόρειας Αχαΐας) ανυψώνεται. Στον Κορινθιακό Κόλπο έχουν καταγραφεί ισχυροί και καταστρεπτικοί σεισμοί από την αρχαιότητα, με πιο πρόσφατο τον σεισμό του Αιγίου το 1995. H περιοχή μελετάται από ερευνητικές ομάδες από όλη την Ευρώπη.

Σκοποί του σχολείου είναι:
● Φοιτητές με διαφορετικό υπόβαθρο, από διάφορα πανεπιστήμια, να γνωρίσουν από κοντά την έρευνα και τις σχετικές δραστηριότητες που διεξάγονται στους επιστημονικούς τομείς της Σεισμολογίας, Γεωφυσικής και της Γεωλογίας και ειδικά για το φυσικό εργαστήριο της τάφρου του Κορινθιακού κόλπου 

● Να φέρει σε επαφή την ερευνητική/πανεπιστημιακή κοινότητα με τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προς εμπλουτισμό των γνώσεών τους στα αυτά θεματικά πεδία, με αντίκτυπο την πιο αποδοτική και στοχευμένη εκπαίδευση.
● Να διαχύσει εκλαϊκευμένη γνώση, στα αυτά θεματικά πεδία, στην τοπική κοινωνία και στην αυτοδιοίκηση
● Να εντείνει την ώσμωση και τις συνεργασίες μεταξύ ερευνητών/καθηγητών από διαφορετικά επιστημονικά πεδία στα θεματικά αντικείμενο του παρατηρητηρίου της τάφρου του Κορινθιακού

Το θερινό σχολείο απευθύνεται κυρίως σε μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές. Για το φετινό θερινό σχολείο θα επιλεγούν τουλάχιστον 10 φοιτητές από ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια καθώς και τουλάχιστον 8 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το σχολείο είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες, με επιχορήγηση των φοιτητών και των καθηγητών μέσης εκπαίδευσης και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γεωεπιστημών (European Geosciences Union). Η επιχορήγηση των φοιτητών και των καθηγητών καλύπτει περίπου τα έξοδα διαμονής και σίτισης.
Το Εργαστήριο της Τάφρου του Κορινθιακού Κόλπου έχει εγκριθεί από το Υπουργείου Παιδείας και το ΙΕΠ για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 (Αρ.Πρωτοκόλλου:Φ1/ΝΔ/8978/38161/Δ7).

Πληροφορίες για το CRL, καθώς και το πλήρες πρόγραμμα και υλικό για τα περασμένα θερινά σχολεία μπορείτε να βρείτε στο σύνδεσμο: http://crlab.eu
Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με την Ομάδα του CRL School στο e-mail: CRL_School_edu@gmail.com
Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές από τις 2 μέχρι και τις 13 Μαΐου 2022.
Οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: Student Application Form
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον παρακάτω σύνδεσμο: Teacher Application Form
Μπορείτε να επισκέπτεστε το CRL School 2022 portal για ενημερώσεις.

Πρόσκληση-συμμετοχής-CRL-School-2022

Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων