Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει δια ζώσης Επιμορφωτικό Σεμινάριο την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρες 9.30-12.30, με θέμα:

«Το Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας, ένας ζωντανός “οργανισμός»

Το σεμινάριο, διάρκειας 6 διδακτικών ωρών, θα υλοποιηθεί εξ ολοκλήρου στην περιοχή των εκβολών του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Επιμορφωτές μας θα είναι ο εκπαιδευτικός του 1ου ΓΕ.Λ. Ραφήνας Αντώνης Λαζαρής, κλ. ΠΕ04.04, ο Δημήτρης Θεοδοσόπουλος, Αγρονόμος, Τοπογράφος, M.Sc., ο Θεμιστοκλής Λαζαρής, Φοιτητής Ιστορικού-Αρχαιολογικού Τμήματος ΕΚΠΑ και ο Σπύρος Σκαρέας, Γεωπόνος.

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Το Σεμινάριο – εκτός από τις/ους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Περιγραφή Σεμιναρίου:
Στο Σεμινάριο αυτό θα ασχοληθούμε με τα αποτελέσματα της ανθρώπινης παρέμβασης στα ποτάμια οικοσυστήματα.
Η συνάντηση θα γίνει στο Κοιμητήριο Ραφήνας, όπου και θα αφήσουμε τα αυτοκίνητά μας. Θα μπούμε στο ρέμα και θα κατευθυνθούμε μέχρι τον χώρο του Αποθέτη (απέναντι από την ΕΚΟ, επί της οδού Φλεμινγκ). Η απόσταση είναι περίπου μία ώρα με τα πόδια. Η διαδρομή γίνεται απαραίτητα με γαλότσες, γιατί θα περάσουμε μέσα από την κοίτη του ποταμού.  Είναι περίπου δύο χιλιόμετρα.
Απαραίτητα να έχετε μαζί σας, καπέλο, αντιηλιακή κρέμα, νερό (και αν επιθυμείτε ένα σνακ) και να φοράτε γαλότσες.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Πέμπτη 19 Μαίου 2022 και ώρα 14.00

Με την ολοκλήρωση της περιόδου υποβολής των αιτήσεων, οι συμμετέχοντες/ουσες θα ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες της συνάντησης μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως τις 20 Μαΐου.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας