Αρχείο για "26 Φεβρουαρίου 2020"

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτική Ημερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, 16 Μαρτίου 2020

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και τις Διευθύνσεις Β΄/θμιας Εκπ/σης της Αττικής, για την διοργάνωση Επιμορφωτικής Ημερίδας συνολικής διάρκειας 5 διδακτικών ωρών, με θέμα :

«Ακραία καιρικά φαινόμενα και συνδεόμενες φυσικές καταστροφές: Παρατήρηση – Πρόγνωση – Εκπαίδευση»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου, Λεωφόρος Κηφισίας 213, την Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020. Το σχολείο διαθέτει εσωτερικό parking. Οδηγίες πρόσβασης από τον Ηλεκτρικό σταθμό Αμαρουσίου : https://tinyurl.com/us8r9w8

Η Ημερίδα απευθύνεται σε όλους/όλες τους/τις εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, με προτεραιότητα σε αυτούς που υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 10-03-2020 και ώρα 14.00

ActionAid – Πρόγραμμα Οικονομικής Εκπαίδευσης “Αλφαβητάρι Οικονομικών”

Η ActionAid συντονίζει το διετές πρόγραμμα οικονομικής εκπαίδευσης με τίτλο «Αλφαβητάρι Οικονομικών», με σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών που κατανοούν το περίπλοκο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον και είναι σε θέση να λαμβάνουν ενημερωμένες κοινωνικές και οικονομικές αποφάσεις, ώστε να γίνουν οι ίδιοι φορείς αλλαγής για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Το «Αλφαβητάρι Οικονομικών», είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των μελών της διεπιστημονικής ομάδας της ActionAid και της ΕΡΓΩ, βασίζεται στη φιλοσοφία αντίστοιχων εγχειριδίων της Aflatoun International. Το εκπαιδευτικό πακέτο, αποτελούμενο από εγχειρίδιο για τους/τις εκπαιδευτικούς και τετράδιο μαθητών/τριών, για τις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού και τις τρεις τάξεις Γυμνασίου, είναι εγκεκριμένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας.

Τον μήνα Μάρτιο πραγματοποιούνται εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις για δασκάλους και καθηγητές/τριες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια και τα Ιωάννινα, με στόχο την αποτελεσματικότερη χρήση του εκπαιδευτικού πακέτου μέσα στις τάξεις και να δημιουργήθεί το πρώτο δίκτυο οικονομικής εκπαίδευσης στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ελλάδας.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: education.actionaid.gr
Για να δηλώσετε συμμετοχή σε ένα από τα σεμινάρια για το μήνα Μάρτιο πατήστε εδώ.

Η συμμετοχή στο σεμινάριο 6 ωρών είναι δωρεάν. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις κρατήσεις θέσεων. Θα υπάρχει γεύμα κατά τη διάρκεια. Με την ολοκλήρωση κάθε συμμετέχων/ουσα θα παραλάβει το εκπαιδευτικό εγχειρίδιο “Αλφαβητάρι Οικονομικών” που αντιστοιχεί στη βαθμίδα του/ης και βεβαίωση συμμετοχής. 

ActionAid Πρόσκληση σε επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση