Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διά της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να συνδιοργανώσει  Επιμορφωτικό Βιωματικό Σεμινάριο συνολικής διάρκειας 24 διδακτικών ωρών, με την Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Αττικής (δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων), το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, στο πλαίσιο του προγράμματός τους «Κι αν ήσουν εσύ;-Ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος», την Παρασκευή 22, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019, στο 1ο Γυμνάσιο Νέου Ψυχικού,  Τζαβέλλα 64, στάση μετρό Χολαργός, με τίτλο :

«Τεχνικές θεάτρου και βιωματικής μάθησης για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για θέματα προσφύγων»

Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο.

Το σεμινάριο γίνεται με βάση το εκπαιδευτικό υλικό της Υ.Α. το οποίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας («Δραστηριότητες βιωματικής μάθησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των προσφύγων» , «Περάσματα», «Δεν είναι μόνο αριθμοί») καθώς και το εκπαιδευτικό υλικό του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση («Εσύ όπως κι Εγώ», «Μονόλογοι από το Αιγαίο», κ.ά).

Συμμετέχοντες: 30 εκπαιδευτικοί, κατά προτεραιότητα από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Ανατολικής Αττικής (κατόπιν κλήρωσης στην περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις 30).
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του σεμιναρίου :
Παρασκευή 22/02/2019, 15:45 – 20:00
Σάββατο 23/02/2019, 09:30 – 18:30
Κυριακή 24/02/2019,  09:30 – 14:30

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής : Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι 15 Φεβρουαρίου στην ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα: https://tinyurl.com/y7majy8u (και στην ιστοσελίδα www.TheatroEdu.gr)

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας