Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και το ΚΠΕ Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας πρόκειται να υλοποιήσουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη» στις 2 – 3 Μαρτίου 2018.  Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 16.15-20.30 στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, Μετρό Ακρόπολη) και το Σάββατο 3 Μαρτίου 9.30-18.00 στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1, Δραπετσώνα).

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» που συντονίζει το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και αποσκοπεί στην παιδαγωγική στήριξη των σχολείων της Νότιας Ελλάδας που συμμετέχουν ήδη ή επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο καθώς και στην παρουσίαση του δικτύου σε εκπαιδευτικούς της Αττικής.
Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Νότιας Ελλάδας που συμμετέχουν τη σχολική χρονιά 2017-18 στο Εθνικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» καθώς και σε 60 εκπαιδευτικούς (12 από κάθε Διεύθυνση) που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας και υλοποιούν ή επιθυμούν να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα που σχετίζεται με την πόλη. Στο σεμινάριο μπορούν επίσης να συμμετέχουν μέλη ΚΠΕ και Υπεύθυνοι/ες Π.Ε. ή Σ.Δ. από τη Νότια Ελλάδα που είναι μέλη του Εθνικού Δικτύου.  

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη των ΚΠΕ και οι Υπεύθ. ΠΕ/ΣΔ που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση https://tinyurl.com/viosimiAthina μέχρι και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου