Αρχείο για "7 Μαρτίου 2017"

ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ» S.A.M.E. WORLD – Διαγωνισμός Καλών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη: “Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία”

Ανακοινώθηκε ο Διαγωνισμός Καλών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη: “Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία” !

Πρόκειται για το εθνικό σκέλος του  Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού My classroom plays sustainably: 1st SAME WORLD European Contest for Good Practices in Environmental Sustainability Education  που διενεργείται στο πλαίσιο  προγράμματος SAME WORLD (www.sameworld.eu).
Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε Εκπαιδευτικούς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη και σε Εθνικό Επίπεδο διενεργείται από το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής εκπαιδευτικών πρακτικών είναι η 18η Μαΐου 2017
Το βραβείο για τη νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο είναι ένα τετραήμερο ταξίδι στην πόλη Sintra της Πορτογαλίας, τον Οκτώβριο του 2017, με πλήρη κάλυψη των εξόδων (μετακίνηση, διαμονή και γεύματα), συμπεριλαμβανομένης της συμμετοχής της ομάδας στην 3η Διεθνή Συνάντηση του προγράμματος SAME WORLD.
Η υποβολή των πρακτικών γίνεται μέσω του Πανελλήνιου Αποθετηρίου Ανοιχτών Εκπαιδευτικών Πρακτικών “Φωτόδεντρο – Ανοιχτές Εκπαιδευτικές Πρακτικές”, στη διεύθυνση http://photodentro.edu.gr/oep/, με τον λογαριασμό Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (@sch.gr) που διαθέτουν οι Εκπαιδευτικοί.
Μπορείτε να δείτε το πλήρες κείμενο του διαγωνισμού και να κατεβάσετε τα σχετικά έγγραφα (κείμενο διαγωνισμού και φόρμα υποβολής) από εδώ: http://photodentro.edu.gr/oep/sameworldcontest_gr.html
Στο παρόν μήνυμα επισυνάπτονται τα έγγραφα του διαγωνισμού προς διευκόλυνσή σας.
Φόρμα Υποβολής (για την Εκπαιδευτική Πρακτική Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη)

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής – Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα με θέμα: « Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Φυσικές Επιστήμες» 29 Μαρτίου 2017

PEEKPE photo AttikisΠρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα της 29ης Μαρτίου 2017, στις 18:00 στο ΚΠΕ Αργυρούπολης (Μπουμπουλίνας 3, Αργυρούπολη 2109959251) με θέμα: «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Φυσικές Επιστήμες» με τα παρακάτω  θέματα και τους αντίστοιχους εισηγητές:
  • «Αδύνατα σημεία σε σχέση με τις θεματικές προτεραιότητες και το περιεχόμενο των σχολικών προγραμμάτων Π.Ε.» (Γιώργος Φαραγγιτάκης)
  • «Πληροφορία ή επιστημονική γνώση και κοινωνική μάθηση; πρόταση για κριτική προσέγγιση» (Χριστίνα Παπαζήση)
  • «Βιομηχανική Οικολογία, μια άλλη Οικολογία» & Παιδαγωγικό εργαστήριο για τα απόβλητα μέσα από φωτογραφίες (Θάνος Ιωάννου)
  • «Με το μικροσκόπιο εξερευνώ τον κόσμο» (Θοδωρής Ορεινός & Θεμιστοκλής Σμπαρούνης )

Στο χώρο του ΚΠΕ λειτουργεί και έκθεση των συνεργατών μας του Μεσογειακού Κέντρου Περιβάλλοντος, με θέμα  «Οι μνήμες του νερού στη Μεσόγειο».

Δηλώσεις συμμετοχής στα mail: secretary@kpea.gr , acee@otenet.gr ή στο τηλέφωνο 210 9959251 μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 24/3/2017, ώστε να διαμορφώσουμε λειτουργικό πρόγραμμα (σε όσους πάρουν μέρος θα χορηγηθεί σχετική Βεβαίωση).

Πληροφορίες : http://peekpeattikis.gr/anakoinoseis

Το ΚΠΕ Αργυρούπολης βρίσκεται κοντά στο σταθμό του Μετρό ΑΛΙΜΟΣ. Βγαίνετε στην κατεύθυνση προς Αθήνα και ανεβαίνετε την οδό Θερμοπυλών προς τον Υμηττό. Η 3η κάθετος αριστερά είναι η οδός Μπουμπουλίνας.

 

 

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Ενημέρωση για τη δράση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας «Χελιδονίσματα 2017» Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Afisa xeilid 2017Η Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης B΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης υποδέχεται την άνοιξη υποστηρίζοντας τη δράση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, «Χελιδονίσματα». Σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές και οι μαθήτριες σχετικά με τον ερχομό των χελιδονιών.

Οι μαθητές/-τριες που θα συμμετάσχουν στη δράση θα παρακολουθήσουν ολιγόλεπτη παρουσίαση με θέμα «Υποδεχόμαστε την άνοιξη και τα χελιδόνια». Η παρουσίαση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για τα διάφορα είδη χελιδονιών των οποίων η μεταναστευτική διαδρομή περιλαμβάνει και τη χώρα μας, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, τις διατροφικές τους συνήθειες, πώς κατασκευάζουν τις φωλιές τους, τι υλικά χρησιμοποιούν καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα βοηθήσουμε. Η παρουσίαση θα συνδυαστεί με την κατασκευή μιας χελιδονοφωλιάς την οποία οι μαθητές θα πάρουν μαζί τους και θα την τοποθετήσουν στο σχολείο ή στο σπίτι τους, αφού στεγνώσει, προσφέροντας στα χελιδόνια έτοιμη κατοικία.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, ώρες 11.00 – 14.00 σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών και τους «Φίλους του Δάσους Συγγρού» και με την υποστήριξη των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας.

Η είσοδος του Κτήματος Συγγρού είναι από τη λεωφόρο Κηφισίας 182, στο ύψος του ΚΑΤ.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση