O Σύνδεσμος Αποφοίτων της Σχολής Μωραίτη (ΣΑΣΜ) διοργανώνει την Κυριακή 1η Ιουνίου 2014 το 2ο Πανηγύρι της Φύσης στη Σχολή Μωραίτη.

Το «Πανηγύρι της Φύσης», στο οποίο φέτος θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στη Θάλασσα, είναι μια μεγάλη γιορτή για τη φύση και τα ζώα, που σκοπό έχει να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να δραστηριοποιήσει το κοινό, σε ο,τιδήποτε αφορά στο περιβάλλον.

Το «παρών» τους θα δώσουν 25 Περιβαλλοντικές & Φιλοζωϊκές Οργανώσεις (www.greenday.gr), για να προβάλουν το έργο τους και να ενημερώσουν το κοινό για τη δράση τους. Επιπλέον θα παράσχουν δωρεάν εργαστήρια περιβαλλοντικού χαρακτήρα σε ενήλικες και παιδιά, καθώς και πρακτικές συμβουλές και οδηγίες, που ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον καθημερινότητα. Μέσα, μάλιστα, από παιχνίδια και δραστηριότητες οικολογικού περιεχομένου, τα παιδιά θα έχουν μια θαυμάσια ευκαιρία να κατανοήσουν την αξία της φύ σης και να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά!

Σημειώνεται, ακόμη, ότι καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα λειτουργεί Καντίνα, στην οποία θα προσφέρονται θρεπτικά σνακ & δροσιστικοί χυμοί φρούτων, ενώ στο μοναδικό Μπακάλικo οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να αγοράσουν παραδοσιακά και ως επί το πλείστον βιολογικά προϊόντα της ελληνικής γης, που καλλιεργούν, παράγουν ή εμπορεύονται απόφοιτοι της Σχολής.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας λαμβάνει μέρος με δικό του περίπτερο στο Πανηγύρι της Φύσης όπου ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να πληροφορηθεί για τις δράσεις του, αλλά και να αγοράσει αντικείμενα σε πολύ καλές τιμές.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού.

Το «Πανηγύρι της Φύσης» θα είναι ανοικτό από τις 11:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ. στη Σχολή Μωραίτη, Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου, Παλαιό Ψυχικό!

Η είσοδος σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη.