Αρχείο για "14 Νοεμβρίου 2013"

Έγκριση Υλοποίησης του προγράμματος “Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου” στα σχολεία Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπ/σης της χώρας σχολικό έτος 2013-2014

Έγκριση διεξαγωγής του προγράμματος “Συμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου” σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σχολείων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της χώρας, που προτίθεται να πραγματοποιήσει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

 

Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) – Πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA»

H Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA) πραγματοποιεί για το σχολικό έτος 2013-2014 το πρόγραμμα «Παιδική HELMEPA». Το πρόγραμμα, που προετοιμάζει τα παιδιά ηλικίας 5-13 ετών που συμμετέχουν να γίνουν υπεύθυνοι, περιβαλλοντικά ενήμεροι και ενεργοί αυριανοί πολίτες γνωρίζοντας το φυσικό, κυρίως το παράκτιο και θαλάσσιο, περιβάλλον της πατρίδας μας και τρόπους προστασίας του.

Ειδικά για το νομό Αττικής, λειτουργούν σε Παλαιό Φάληρο και Πειραιά δύο Μόνιμες Περιβαλλοντικές Εκθέσεις της HELMEPA.

Συνεχίζεται η λειτουργία της κινητής Έκθεσης της HELMEPA για το «Θαλάσσιο περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις επιστήμες».

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να επικοινωνούν με τα γραφεία της HELMEPA : τηλέφωνο 2109343088 (Δευτέρα-Παρασκευή 09.00-17.00) & e-mail: helmepajunior@helmepajunior. gr για  τον προγραμματισμό επισκέψεων.

Πληροφορίες : http://www.helmepajunior.gr   

Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

ΚΠΕ Ελευσίνας Εκπαιδευτικά Προγράμματα κατά τη σχολική χρονιά 2013 – 14

Το νεοσύστατο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας  συμπλήρωσε ένα χρόνο λειτουργίας, κατά τη διάρκεια του οποίου τοποθετήθηκε η Παιδαγωγική Ομάδα και ολοκληρώθηκαν πολλές εργασίες που αφορούσαν την οργάνωση και λειτουργία του Κέντρου.

Με την ευκαιρία της  έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς  το ΚΠΕ έχει σχεδιάσει δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία παρακολούθησαν πέρυσι πιλοτικά 260 μαθητές. Μετά την ολοκλήρωση  του σχεδιασμού και της πιλοτικής εφαρμογής των δύο περιβαλλοντικών προγραμμάτων την προηγούμενη χρονιά,  οι περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων μπορούν φέτος να συμμετέχουν στα  παρακάτω  προγράμματα :

  • «Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι ……. για μύστες στην αειφορία» Μονοήμερο πρόγραμμα  που απευθύνεται σε περιβαλλοντικές ομάδες  Α΄/θμιας  ( Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού) και Β΄/θμιας (Γυμνάσιο και Λύκειο).
  • «Παράκτια Ελευσίνα……Μια γειτονιά του Σαρωνικού» – Μονοήμερο πρόγραμμα  που απευθύνεται σε περιβαλλοντικές ομάδες  Α΄/θμιας  (Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού) και Β΄/θμιας (Γυμνάσιο και Λύκειο).

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευσίνας

ΕΚΚΕ (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερυνών) Ομάδα Περιβάλλοντος – Πρόσβαση στο υλικό των ερευνών, μελετών

Η Ομάδα Περιβάλλοντος του ΕΚΚΕ, γνωστοποιεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους Φορείς και άτομα, ότι το υλικό των ερευνών, μελετών και συνολικού έργου της κατά τα τελευταία έτη είναι προσβάσιμο, σε συνοπτική μορφή, στην «Περιβαλλοντική Γωνιά» στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΚΚΕ, στη διεύθυνση:   http://www.ekke.gr/estia

Δελτίο Τύπου του ΕΚΚΕ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση