Αρχείο για "13 Νοεμβρίου 2013"

Ένωση Ελλήνων Φυσικών ημερίδα με θέμα:«Σύγχρονη Φυσική και Άνθρωπος» 18 Νοεμβρίου 2013

HΜΕΡΙΔΑ

 ΣΥΓΧΡΟΝΗ  ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
 ΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΤΩΝ  ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

 ΔΕΥΤΕΡΑ  18  Νοεμβρίου  2013  , ΩΡΑ 18.30 -21.00

 Πολιτιστικό Κέντρο “Θεόδωρος Αγγελόπουλος” στο Μοσχάτο
 Κωνσταντινουπόλεως, Σολωμού και Ομήρου

Η εκδήλωση αυτή φιλοδοξεί να αναδείξει τη συμβολή των ερευνητικών δράσεων της σύγχρονης φυσικής στην τεχνολογία και στην κοινωνία.

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 18.20 -18.30  Χαιρετισμοί

                           Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ευθυμίου Ανδρέας

                           Αντιπρόεδρος της Ε.Ε.Φ ,Φιλντίσης Παναγιώτης

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ:  Φιλντίσης Παναγιώτης, Ελμαλής Λευτέρης

ΟΜΙΛΙΕΣ

18.30 – 19.30   Αναγνώστου Χρήστος, Ερευνητής στο Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)
Θέμα: Η ενέργεια στο γήϊνο σύστημα και ο άνθρωπος
 
19.30-20.00 Ζεργιώτη Ιωάννα ,Επ. Καθηγήτρια ΣΕΜΦΕ ΕΜΠ Τομέας Φυσικής
Θέμα: Η χρήση των Λέιζερ στην ανάπτυξη εύκαμπτων ηλεκτρονικών και βιοισθητήρων
 
20.00-20.30  Σταμόπουλος Δημοσθένης Ινστιτούτο Προηγμένων Υλικών, Φυσικοχημικών Διεργασιών, Νανοτεχνολογίας και Μικροσυστημάτων ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος
Θέμα: Η χρήση κλασσικών και προηγμένων μικροσκοπίων στη βιοψία βιολογικών δειγμάτων για τη διάγνωση νοσημάτων

20.30-21.00   Ερωτήσεις

21.00                Λήξη Εκδήλωσης

Είσοδος ελεύθερη

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Αλμπάνης Ευάγγελος, Αθανασόπουλος Παναγιώτης, Γεώργα  Αναστασία, Zωγοπούλου Δήμητρα, Ελμαλής Λευτέρης, Φιλντίσης Παναγιώτης

Έκθεση e-Learning Expo 2013 – 14 & 15 Δεκεμβρίου 2013

Η Διεθνής Έκθεση e-Learning Expo 2013 θα διεξαχθεί στις 14 & 15 Δεκεμβρίου 2013 στο συνεδριακό χώρο της ΕΕΔΕ (Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων) με θέμα “Καινοτομία στην εκπαίδευση για ενεργούς πολίτες”. Η σύνδεση μεταξύ του ενεργού πολίτη και της εκπαίδευσης είναι πολύ σημαντική. Στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει καινοτόμες πρακτικές και στρατηγικές στο e-learning, οι οποίες θα μπορούν να βοηθήσουν τους πολίτες:

  • να αναπτύξουν τις ικανότητες τους
  • να μάθουν να δημιουργούν μέσα σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον
  • να νιώσουν πιο αυτοδύναμοι και να παίρνουν εύκολα πρωτοβουλίες για να λύνουν προβλήματα.
Πότε: 14 – 15 Δεκεμβρίου 2013          Που: Συνεδριακό κέντρο ΕΕΔΕ
Ώρες λειτουργίας: 10:00 – 19:00  Είσοδος: Ελεύθερη

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έκθεση, τις παράλληλες εκδηλώσεις, τις χορηγίες και κρατήσεις χώρων, επικοινωνήστε με την κα Ιουλία Κωσταντινίδου.

Τηλ: +30 694 78 25183 | Fax: +30 211 0121603 | E-mail: info@elearningexpo.gr | www.elearningexpo.gr

 

 

ΚΠΕ Κρεστένων Πρόσκληση για συμμετοχή σε τριήμερο Σεμινάριο Επιμόρφωσης Ενηλίκων (εκπαιδευτικών) του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας»

Το Κ.Π.Ε. Κρεστένων, στα πλαίσια υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και στα πλαίσια των δράσεων του δικτύου «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας» που συντονίζει, διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Δικτύου.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων από Παρασκευή 24 έως και Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014 και θα έχει ως θέμα:

«Από το αγροοικοσύστημα στο αστικό περιβάλλον: η παραγωγή αγαθών και η διαμόρφωση του αστικού τοπίου»

Το σεμινάριο απευθύνεται:

Α) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που τα σχολεία τους είναι ενταγμένα στο Δίκτυο και υλοποιούν ομοθεματικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα (1 τακτικός και 1 αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο).

Β) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο υλοποιώντας κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του δικτύου (βλ. http://kpekrestenon.gr/index.php/el/education/educational-networks/115-educational-networks.html), αποστέλλοντας στο ΚΠΕ Κρεστένων την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής Εκπ/κών στο Δίκτυο 2013-2014 (για νέα μέλη), ενημερώνοντας παράλληλα και τον Υπεύθυνο σχολικών δραστηριοτήτων ή Π.Ε. της Διεύθυνσής τους (1 τακτικός και 1 αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο).

Οι εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, οι οποίοι πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις και ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο τριήμερο Σεμινάριο του Δικτύου, να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Σεμιναρίου και να την αποστείλουν στους Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεών τους, μέχρι τις 22 Νοεμβρίου 2013.

Έγγραφο του ΚΠΕ Κρεστένων

Αίτηση συμμετοχής στο σεμινάριο

Αίτηση συμμετοχής Εκπ/κών στο Δίκτυο

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση