Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας – Νεάπολης Λασιθίου στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του περιφερειακού δικτύου «Διατροφή, περιβάλλον & υγεία», διοργανώνει, διαδικτυακή δράση στην Αειφόρο Εκπαίδευση σε συνεργασία με το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (Τμήμα Επιστημών Διατροφής και Διαιτολογίας), για τους μαθητές Ε & ΣΤ Δημοτικού & όλων των τάξεων Γυμνασίων & Λυκείων, την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 10:00 με 11:10, με θέμα:

«Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία»

Σκοπός της δράσης είναι να ευαισθητοποιηθούν οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί και μαθητές σε θέματα που αφορούν τη διατροφή μας σε σχέση με την υγεία και το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, στα πλαίσια της δράσης γίνονται συστάσεις για υγιεινή διατροφή και προτάσεις για γρήγορα και υγιεινά σνακ για το σχολείο. Αλλαγή διατροφικών συνηθειών αλλά και την υιοθέτηση μιας καινοτόμας αλλά ταυτόχρονα και βιώσιμης διατροφής για την υγεία μας και το περιβάλλον.
Η δράση θα είναι διάρκειας 70 λεπτών και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Ε, ΣΤ Δημοτικού αλλά και Γυμνασίων & Λυκείων όλης της επικράτειας.
Οι αιτήσεις για τη συμμετοχή των μαθητικών τμημάτων μπορούν να γίνουν στον παρακάτω σύνδεσμο μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023. (Δόθηκε παράταση μέχρι την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023)

https://forms.gle/SaZS2TLqogwSPyyy9

Θα υπάρξει ενημέρωση για το σχετικό σύνδεσμο της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης τη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023 στο προσωπικό mail των εκπαιδευτικών.

Πρόσκληση συμμετοχής μαθητικών τμημάτων & ομάδων στη διαδικτυακή δράση με θέμα: «Μαθαίνω για τη διατροφή στη σχολική ηλικία»