https://cdn.cnngreece.gr/media/news/2022/11/22/338200/main/JOIDESResolutionWilliamCrawfordIODPJRSO.jpg

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, διοργανώνει δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Δρ Εύη Νομικού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ,

Διαδικτυακή Παρουσίαση με τίτλο: «Joides Resolution: οι επιστήμες σε αναζήτηση των μυστικών της Γης»

Το Joides Resolution είναι ένα ερευνητικό σκάφος που κάνει γεωτρήσεις στον πυθμένα των ωκεανών, με στόχο τη συλλογή και τη μελέτη πυρήνων γεωτρήσεων. Οι επιστήμονες (γεωλόγοι, βιολόγοι, φυσικοί, χημικοί) χρησιμοποιούν τα ερευνητικά δεδομένα του JR για να κατανοήσουν καλύτερα την κλιματική αλλαγή, τη γεωλογία και την ιστορία της Γης. Αυτές τις ημέρες το πλοίο θα κάνει ερευνητικές γεωτρήσεις στο ελληνικό ηφαιστειακό τόξο. Μπορείτε να δείτε περισσότερα στον σύνδεσμο https://joidesresolution.org/ και να ετοιμάσετε τις ερωτήσεις σας, οι οποίες θα απαντηθούν στην παρουσίαση.

Η παρουσίαση, θα έχει συνολική διάρκεια 1 διδακτικής ώρας, θα αφορά τη λειτουργία του πλοίου-γεωτρύπανου, τα εργαστήρια και τις αναλύσεις που γίνονται και θα υλοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 16.30. Η διαδικτυακή παρουσίαση θα γίνει μέσω ZOOM, και ο σύνδεσμος για τη σύνδεση των εκπαιδευτικών θα σταλεί στα προσωπικά e-mails τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλείσθε να μπείτε στον σύνδεσμο το αργότερο 10΄πριν τις 16.30, γιατί οι χρόνοι θα τηρηθούν επακριβώς και οι επιστήμονες μόνον τότε θα είναι διαθέσιμοι.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας