Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει εξ αποστάσεως Επιμορφωτική Διημερίδα τη Δευτέρα 16 Μαΐου και ώρες 16.30-20.30 & την Τρίτη 17 Μαΐου 2022, ώρες 16.45-20.00, με θέμα:

Διατήρηση των «σκοτεινών ουρανών», για την Aειφορία, τις Aστρονομικές Παρατηρήσεις, την Υγεία, τα Οικοσυστήματα, και τον Πολιτισμό

Για την διοργάνωση της Διημερίδας, υπό την αιγίδα του OAO/IAU, η Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης συνεργάζεται με: την Εθνική Συντονίστρια της Ελλάδας για τη διάχυση της Αστρονομίας της IAU, την Εθνική Αστρονομική Επιτροπή, το Ινστιτούτο Αστρονομίας Αστροφυσικής και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

Η 16η Μαΐου, έχει οριστεί από την UNESCO, ως η παγκόσμια ημέρα του Φωτός. Tο γραφείο για την διάχυση της Αστρονομίας της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (OAO/IAU) συνεργαζόμενο με την UNESCO, την αφιερώνει στο πρόβλημα της Φωτορρύπανσης.

Η διημερίδα εστιάζει στην ενημέρωση για τις πολλαπλές επιπτώσεις της Φωτορρύπανσης, με στόχο την μείωσή της με την χρήση ευφυών δικτύων εξωτερικού φωτισμού (16 Μαΐου). Απώτερος και ουσιαστικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών, των υπεύθυνων φορέων των Δήμων, και της σχολικής κοινότητας με την βοήθεια της Επιστήμης των Πολιτών και την υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (17 Μαΐου). Αυτό θα οδηγήσει στη διαμόρφωση περιβαλλοντικά ευαίσθητων και ενεργών πολιτών σε σχέση με την διατήρηση των «σκοτεινών ουρανών», που είναι τμήμα του άϋλου πολιτισμού μας.

Τη Διημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι και όσες ενδιαφέρονται.

Το link της σύνδεσης θα αποσταλεί στο e-mail που θα δηλωθεί. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής συνολικής διάρκειας 10 Διδακτικών ωρών για όσες & όσους παρακολουθήσουν και τις δυο ημέρες της Διημερίδας.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί των ανωτέρω Διευθύνσεων, μπορούν να συμπληρώσουν ηλεκτρονική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 6 Μαίου 2022 και ώρα 14.00

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας