Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ) Καλαμάτας συμμετέχει στην διοργάνωση εγκεκριμένου από το ΙΕΠ μαθητικού διαγωνισμού, με τίτλο ««ΜΟΡΙΑΣ 21:Δημιουργώ για το ‘21»», με θέμα τη διατήρηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού τοπίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου.

Με βάση την έρευνα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Καλαμάτας, εντοπίστηκαν μερικά από τα υπεραιωνόβια δέντρα της Πελοποννήσου. Μέσα από τις «βιογραφίες» των 27 αυτών μνημείων της φύσης, οι μαθητές θα γνωριστούν με τα δέντρα, τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους αλλά και το ταξίδι τους στον χρόνο και την νεότερη ελληνική ιστορία με επίκεντρο τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Πελοπόννησο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Επανάσταση του 1821 και την ίδρυση του Ελληνικού κράτους.

Κατηγορίες Συμμετοχής
Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στην Ε’ και ΣΤ΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων και στην Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου των σχολείων της Ελλάδας και των Ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, με τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες: α. Βίντεο, β. Ποίημα, γ. Ηχητικό απόσπασμα (podcast)
Οι μαθητές/τριες μπορούν να συμμετάσχουν
– ατομικά (μέσω των γονέων/κηδεμόνων) ή
– ομαδικά (ανά σχολικό τμήμα ή σχολική ομάδα μέσω του σχολείου τους)

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ
Για τη συμμετοχή, χρειάζεται η συμπλήρωση αίτησης https://forms.gle/TinzNrkn1NQ1h2Ur7 και η κατάθεση της εργασίας ΜΕΧΡΙ και τις 15 Φεβρουαρίου 2022.
Παρακαλούμε η αίτηση να προηγηθεί της κατάθεσης εργασίας, για διευκόλυνση της οργάνωσης.
– Σχολική ομάδα: την αίτηση καταθέτει ο/η συντονιστής εκπαιδευτικός
– Ατομική συμμετοχή: την αίτηση καταθέτει ο/η μαθητής/τρια με συγκατάθεση γονέα/κηδεμόνα.

Πρόσκληση εκπαιδευτικών και μαθητών/μαθητριών: Συμμετοχή στο διαγωνισμό: «ΜΟΡΙΑΣ 21:Δημιουργώ για το ‘21»

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ. Μαθητικού Διαγωνισμού με τίτλο: «Μοριάς ‘21»: Δημιουργώ για το ’21 για μαθητές/τριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2021-22

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «ΜΟΡΙΑΣ ‘21» ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ‘21