Σας ενημερώνουμε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει τον διαγωνισμό “Film4Energy Challenge” και καλεί τα σχολεία απ’ όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να δημιουργήσουν ένα σύντομο βίντεο σχετικά με την σημασία της ενεργειακής απόδοσης και τα οφέλη της εξοικονόμησης ενέργειας για το σχολείο, την κοινότητα ή την πόλη τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/τριες ηλικίας από 12 έως 15 χρονών, οι οποίοι/ες καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο για το πώς μπορούν να εξοικονομούν ενέργεια στην καθημερινότητά τους, μαθαίνοντας στους συγγενείς, στους φίλους, στους γείτονές τους και σε όλο τον κόσμο τα οφέλη της ενεργειακής απόδοσης και ενθαρρύνοντας τη χρήση ενεργειακά αποδοτικών εναλλακτικών για τη θέρμανση, την ψύξη, τις μεταφορές και άλλες καθημερινές δραστηριότητες.
Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από 01 Οκτωβρίου 2021 έως 15 Φεβρουαρίου 2022.

Τα βίντεο των βραβευθέντων σχολείων θα διαδοθούν σε όλη την Ευρώπη μέσω των επίσημων καναλιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ το καλύτερο βίντεο θα κερδίσει μια “ημέρα ενέργειας” που θα διοργανωθεί στο σχολείο που το δημιούργησε ( #Film4Energy).
Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες βρίσκονται στον παρακάτω υπερσύνδεσμο: https://empedu.gov.gr/diagonismos-dimioyrgias-vinteo-gia-tin-energeiaki-apodosi/ .
Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι προαιρετική και χωρίς κόστος για το Δημόσιο.

Έγκριση Υ.ΠΑΙ.Θ.