Αρχείο για "19 Οκτωβρίου 2021"

ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου – Πρόσκληση συμμετοχής σε Σεμινάριο Ε.Θ.Δ. “Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο” εξ αποστάσεως 23 & 25 Νοεμβρίου 2021

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Καρπενησίου, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», προτίθεται να υλοποιήσει σεμινάριο που καλύπτει το θεωρητικό μέρος εξ αποστάσεως την Τρίτη 23/11/2021 (ώρα 18:30) και την Πέμπτη 25/11/2021 (ώρα 18:30) και προαιρετικά-συμπληρωματικά, βιωματικό μέρος δια ζώσης στο Κ.Ε.ΠΕ.Α. Καρπενησίου το Σαβ/κο 27 και 28 / 11 / 2021 στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου (Ε.Θ.Δ.) ‘’Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο’’.

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω έγγραφο.

Έγγραφο του ΚΕΠΕΑ Καρπενησίου

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό δια ζώσης Σεμινάριο για την παρουσίαση του έργου DAB, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του παιδιού», 02 Νοεμβρίου 2021

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει και να υλοποιήσει επιμορφωτικό δια ζώσης  σεμινάριο, σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του παιδιού», την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 και ώρες 16.00-21.00, στο 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου (Λεωφόρος Κηφισίας 213)  https://tinyurl.com/4ycm5dja

Στο χώρο του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου (που είναι επί της Λεωφόρου Κηφισίας), υπάρχει εσωτερικό parking.

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο της ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών στο έργο τους.

Περιγραφή: Το έργο «DAB» (Dance Against Bullying) έχει ως πρωταρχικό στόχο την καταπολέμηση του φαινομένου του bullying, μέσω της χρήσης εργαλείων βασισμένων στον χορό, την κίνηση και τη μουσική.

https://www.hamogelo.gr/gr/el/collaborations/ergo-ldquodab-dance-against-bullyingrdquo/

Σκοπός του είναι η ενσωμάτωση επιστημονικά καθιερωμένων πρακτικών με μία νέα προσέγγιση μουσικο-κινητικών εργαστηρίων, ενώνοντας έτσι εκπαιδευτικούς με νέες και νέους μαθήτριες και μαθητές, στον αγώνα κατά του bullying (εκφοβισμού). Ο χορός, η μουσική και η κίνηση έχουν θετικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των νέων, αποτελώντας σημαντικά εργαλεία στην ενδυνάμωση και αντοχή κατά κάθε μορφής βίας.

Για τη συμμετοχή τους οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσέλθουν με αθλητική περιβολή. Παρακαλούνται επίσης να έχουν μαζί τους ή το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού τους, ή να έχουν Rapid Test 48ώρου (απαραίτητο το ένα από τα δυο), μια και το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σε σχολικό χώρο. Υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας στον εσωτερικό χώρο, είναι υποχρεωτική.

Εισηγήτριες/Εμψυχώτριες/Συντονίστριες Σεμιναρίου: Έλενα Παλούμπη & Ιωάννα Χαρδαλούπα, Ψυχολόγοι από τον Σύλλογο «Το Χαμόγελο του παιδιού».

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τρίτη 02 Νοεμβρίου 2021, ώρες 16.00-21.00.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 25 εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας, με προτεραιότητα σε εκπαιδευτικούς οι οποίοι/ες πρόκειται να υλοποιήσουν ή υλοποίησαν Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τα προηγούμενα χρόνια ή Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων γενικότερα.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021 στις 14:00.

Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στα προσωπικά τους e-mails για τον τρόπο σύνδεσης στην διαδικτυακή επιμόρφωση. Παρακαλούμε να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

 

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων