Αρχείο για "16 Μαρτίου 2021"

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό εξ αποστάσεως Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, με τίτλο «Πλημμύρες: ένα διαχρονικό φαινόμενο», 22 Μαρτίου 2021

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Αχαΐας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας, Πειραιά, Αργολίδας, Αχαϊας, Ημαθίας, Κυκλάδων, Ρεθύμνου & Χανίων, δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων, προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό εξ αποστάσεως Σεμινάριο , με θέμα:

«Πλημμύρες: ένα διαχρονικό φαινόμενο»

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021 και ώρες 18.00-21.00 .

Προσκεκλημένες εισηγήτριες είναι οι Δρ Δρ Νίκη Ευελπίδου, Καθηγήτρια Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Δρ Κική Μακρή, PhD Διδασκαλίας της Γεωλογίας – Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΕΑΑ .

Εκπαιδευτικά εργαλεία και προτάσεις για δραστηριότητες και δράσεις στα πλαίσια υλοποίησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης θα παρουσιάσουν: η Παπαϊωάννου Ιωάννα – Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ΔΔΕ Αχαΐας, η Πετρίδου Βαρβάρα- Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας και η Σπαρτινού Μαρία-Γεωργία – Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ Κυκλάδων.

Στους/στις συμμετέχοντες/ουσες θα δοθεί σχετική βεβαίωση. Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετέχουν θα λάβουν με e-mail, τον απαραίτητο σύνδεσμο για την συμμετοχή τους στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. (ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία).

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

17.55–18.00: Χαιρετισμοί
18.00–18.20: Διαδραστικό παιχνίδι γνωριμίας, Σπαρτινού Μαρία-Γεωργία, Πετρίδου Βαρβάρα, Παπαϊωάννου Ιωάννα
18.20-19.05 «Από την βροχή στην πλημμύρα», Δρ. Δρ. MSc Ευελπίδου Νίκη, Καθηγήτρια, Τμήμα Γεωλογίας& Γεωπεριβάλλοντος, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
19.05–19.50: «Προτάσεις για εργαστηριακές ασκήσεις στη σχολική τάξη», Δρ Κική Μακρή, PhD Διδασκαλίας της Γεωλογίας – Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΕΑΑ, Εκπαιδευτικός του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου, Παρουσίαση δομημένων προτάσεων διδασκαλίας που μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης στην τάξη και σε προγράμματα Π.Ε.
19.50–20.05: «Τα τι, πού, πότε, πώς & γιατί των πλημμυρών», Παπαϊωάννου Ιωάννα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Αχαΐας
20.05-20.20: «Προσεγγίζοντας τις πλημμύρες με παιδαγωγικές δράσεις & δραστηριότητες», Σπαρτινού Μαρία-Γεωργία, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων
20.20-20.40: «Μια βιβλιοθήκη για τις πλημμύρες, σε μια σελίδα», Πετρίδου Βαρβάρα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας
20.40–21.00: Συζήτηση

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα – διδακτικές επισκέψεις του ΚΠΕ Αργυρούπολης κατά τη σχολική χρονιά 2020 – 21 και ψηφιοποιημένο εκπαιδευτικό υλικό προγραμμάτων

Σε συνέχεια του εγγράφου (με αρ. πρ. 7/19-1-2021) για ενημέρωση σχετικά με τα εξ αποστάσεως εκπ/κά προγράμματα του ΚΠΕ Αργυρούπολης και επειδή τα μέτρα για την προστασία έναντι της πανδημίας επιβάλλουν τη συνέχιση της εξ’ αποστάσεως εκπ/σης που παρέχουν τα ΚΠΕ, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Τα εξ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα και διδακτικές επισκέψεις στο ΚΠΕ Αργυρούπολης κατά τη σχολική χρονιά 2020-21, προσαρμόζονται στις ευμετάβλητες συνθήκες και τα μέτρα για την αντιμετώπιση της Πανδημίας Covid-19. Το ΚΠΕ Αργυρούπολης έχει  οργανώσει και προσφέρει εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα για να υποστηρίξει την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο Σχολείο, ξεκινώντας από τις μεγαλύτερες τάξεις του Δημοτικού (από Γ΄ και πάνω) και όλες τις τάξεις των Γυμνασίων και Λυκείων, όπου είναι πιο πρόσφορη η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.

Το ΚΠΕ Αργυρούπολης σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή για να παρακολουθήσετε με τη μαθητική σας ομάδα τα παρακάτω εξ’ αποστάσεως εκπαιδευτικά προγράμματα, εφόσον το θέμα τους είναι συναφές με το θέμα του δικού σας προγράμματος Π.Ε. (η με το Α.Π.Σ.) και αφού λάβετε υπόψη σας την ενημέρωση για τον τρόπο και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης τους:

«Ενέργεια – Κλιματική Αλλαγή» (για Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνάσια, Λύκεια)

«Το Δάσος – το περιαστικό πράσινο» (για Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ Δημοτικού, Γυμνάσια, Λύκεια)

Τα εξ’ αποστάσεως προγράμματα πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Webex, θα έχουν μορφή παιδαγωγικών εργαστηρίων και εμπλουτισμένων παρουσιάσεων και προϋποθέτουν τη στενή συνεργασία με τον/την εκπαιδευτικό του Σχολείου, ο οποίος θα είναι διαμεσολαβητής και διευκολυντής της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τα Τμήματα Σχολείων που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα θα πρέπει να συμπληρώσουν την ακόλουθη φόρμα: https://forms.gle/WiQs39kPzXmaxj927 .και να ενημερώσουν τον Υπεύθυνο Π.Ε. της Δ/νσής τους.

Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω έγγραφο.

Έγγραφο του ΚΠΕ Αργυρούπολης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Εκπ-κο Υλικό ΚΠΕ Αργυρούπολης

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση