Σας ενημερώνουμε ότι τη σχολική χρονιά 2018-19 θα πραγματοποιηθεί η εκστρατεία ECOMOBILITY-FREEMOBILITY που διοργανώνεται από τον Εθελοντικό Οργανισμό για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY με τη συνεργασία Επιστημονικών Ιδρυμάτων, Οργανισμών και Κοινωνικών Φορέων από όλη τη χώρα. Οι διοργανώσεις είναι αφιερωμένες στην μνήμη του ιδρυτού και εμπνευστή του ECOCITY Θάνου Ζαφειρόπουλου.
Το πρόγραμμα «ECOMOBILITY, Οικολογική Μετακίνηση 2018-19» διοργανώνεται για 16η συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε μαθητές της Γ’ τάξης των Γυμνασίων της χώρας μας, παράλληλα με το πρόγραμμα FREEMOBILITY 2018-19 που διοργανώνεται για 5η συνεχή χρονιά και απευθύνεται σε εφήβους μαθητές Ειδικών Σχολείων της χώρας.

Σκοπός του προγράμματος είναι η ενθάρρυνση των νέων για την προσέγγιση προβλημάτων μετακίνησης στην πόλη τους και η ενεργοποίησή τους για την αναζήτηση λύσεων με προσανατολισμό την ευαισθητοποίηση των πολιτών, τη στήριξη του δικαιώματος ελεύθερης μετακίνησης, την ανάγκη της πράσινης μετακίνησης, την αλλαγή συμπεριφορών και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις πόλεις τους.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής από Γυμνάσια και ειδικά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα λήγει στις 20 Νοεμβρίου 2018 (Παράταση μέχρι 30 Νοεμβρίου 2018 Επιπλέον, πιλοτική εφαρμογή της εκστρατείας και για Σχολεία 2ης Ευκαιρίας!)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον οργανισμό Ecocity στο τηλέφωνο: 210 6196757, 6971742614 και e-mail: info@ecocity.gr και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.ecomobility.gr (υπό διαμόρφωση για το σχ. έτος 2018-19).

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Ενημέρωση ECOMOBILITY