Αρχείο για "14 Μαρτίου 2018"

ΚΠΕ Αρναίας – Πρόσκληση για συμμετοχή σε σεμινάριο του δικτύου «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά»

Το ΚΠΕ Αρναίας ως συντονιστικό ΚΠΕ του Δικτύου «Μέλισσας έργα, ανθρώπων αγαθά», σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ)-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» μέσω του  Επιχειρησιακού Προγράμματος  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» με τη συγχρηματοδότηση   της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει τριήμερο σεμινάριο με θέμα  «Η μέλισσα στην εκπαίδευση για την αειφορία» στις 4-6 Μαΐου 2018.

Το σεμινάριο είναι θεματικό και στο θεωρητικό μέρος του θα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με τη φυσιολογία της μέλισσας και τη δομή της κοινωνίας της, το ρόλο της άγριας και της κοινής μέλισσας στη διατήρηση της βιοποικιλότητας της γης, τα μελισσοκομικά προϊόντα και τη σχέση τους με την τοπική οικονομία, την παράδοση και τον πολιτισμό. Στο βιωματικό μέρος θα παρουσιαστεί η Αριστοτελική μελέτη σχετικά με τις μέλισσες, η μελισσοκομική χλωρίδα στον τόπο του Αριστοτέλη και εργαστήρια σχετικά με την εφαρμογή προγράμματος Π.Ε σχετικής θεματολογίας στη σχολική πράξη.

Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν σαράντα (45) εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κατά προτεραιότητα:
-Εκπαιδευτικοί που είναι ενταγμένοι με το σχολείο τους στο Δίκτυο και δεν έχουν παρακολουθήσει στο παρελθόν σεμινάριο του Δικτύου.
-Εκπαιδευτικοί που είναι ενταγμένοι με το σχολείο τους στο Δίκτυο.
-Εκπαιδευτικοί που προτίθενται να υλοποιήσουν πρόγραμμα Π.Ε. ανάλογης θεματολογίας και να ενταχθούν στο Δίκτυο.
Επίσης μπορούν να συμμετέχουν έως δύο (2) εκπαιδευτικοί από κάθε συνεργαζόμενο ΚΠΕ, οι εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής και οι εκπαιδευτικοί της Παιδαγωγικής Ομάδας. Οι Υπεύθυνοι Σ.Δ. ή Π.Ε. μπορούν να συμμετέχουν αν έχουν σχολεία της ευθύνης τους ενταγμένα στο Δίκτυο (έως τέσσερις Υπεύθυνοι).

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα γίνουν στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρναίας-Μαθητική Εστία, όπου και θα διαμένουν οι συμμετέχοντες, καθώς και στα Αρχαία Στάγειρα.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα σταλούν από τους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Π.Ε. του νομού τους έως τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018.

ΚΠΕ Αρναίας Πρόσκληση συμμετοχής 2018

 

WWF – Η Ώρα της Γης 2018

Η Ώρα της Γης είναι η μεγαλύτερη συμμετοχική εκστρατεία ευαισθητοποίησης που υπήρξε ποτέ για την προστασία του πλανήτη μας. Ξεκίνησε το 2007 στο Σύδνεϋ της Αυστραλίας και έκτοτε κινητοποιεί εκατομμύρια πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς, κάθε χρόνο σε περισσότερες από 170 χώρες. Φέτος, έρχεται το Σάββατο 24 Μαρτίου και μας καλεί να σβήσουμε τα φώτα για μία ώρα, 20:30 με 21:30 και να συνδεθούμε με τη μοναδική ζωή που μας περιβάλλει!

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση