Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2017-2018, της Πράξης «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», που υλοποιείται μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014 – 2020» και,  πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας» που συντονίζει, σχεδιάζει την υλοποίηση Τριήμερου Σεμιναρίου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Κρεστένων και σε πεδία της περιοχής από Παρασκευή 2 έως και Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 και θα έχει ως τίτλο:
 
«Τοπικότητα και αειφορία: το παράδειγμα των αρωματικών φυτών και βοτάνων»
 
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των εκπαιδευτικών που υλοποιούν Προγράμματα Π.Ε., με θέματα σχετικά με την παραγωγή και κατανάλωση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών στην κατεύθυνση της αειφορίας.
Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα :
Α) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που τα σχολεία τους είναι ενταγμένα στο Δίκτυο (1 Τακτικός και 1 Αναπληρωματικός από κάθε σχολείο)
Β) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του Δικτύου (αφού συμπληρώσουν και αποστείλουν στο ΚΠΕ Κρεστένων την αντίστοιχη Αίτηση, βλ. http://kpekrestenon.gr/el/ananeosi-leitoyrgias-diktyoy-ta-topika-proionta-se-mia-koinonia-aeiforias ) ή ανήκουν σε άλλα Δίκτυα με σχετική θεματολογία (Αρωματικά φυτά – βότανα) .
Γ) Σε Υπευθύνους Σχολικών Δραστηριοτήτων και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ως εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης ή που έχουν σχολεία ενταγμένα στο Δίκτυο.
Δ) Σε εκπαιδευτικούς – μέλη των συνεργαζόμενων ΚΠΕ που συμμετέχουν ήδη στο Δίκτυο.
Ε) Στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.
ΣΤ) Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Κρεστένων που ενδιαφέρονται για το θέμα.
Από κάθε συνεργαζόμενο ΚΠΕ μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 2 εκπαιδευτικοί. Από κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει 1 εκπαιδευτικός.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη Αίτηση Συμμετοχής Εκπαιδευτικών και να την αποστείλουν στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μέχρι τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017.