Αρχείο για "2 Οκτωβρίου 2017"

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Αττικής – Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα με θέμα: «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» και «Με το μικροσκόπιο εξερευνώ τον κόσμο» 11 Οκτωβρίου 2017

PEEKPE photo AttikisΠρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα της 11 Οκτωβρίου 2017, στις 18:30 στο ΚΠΕ Αργυρούπολης (Μπουμπουλίνας 3, Αργυρούπολη 2109959251) με θέμα: «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» και «Με το μικροσκόπιο εξερευνώ τον κόσμο».
Θα λειτουργήσουν 3 παράλληλα εργαστήρια από τις 18.30 μέχρι τις 21.00 με τα παρακάτω θέματα και τους αντίστοιχους συντονιστές/συντονίστριες:
  • 1ο εργαστήριο ( Ιωάννα Φώκου και Χρυσαφία Λάμπρου):
    «Κόκκινη κλωστή κλωσμένη, Στην ανέμη τυλιγμένη.Δώσε κλότσο να γυρίσει Παραμύθι για το περιβάλλον ν’ αρχινήσει!»
     Περπατούμε στα μονοπάτια των λαϊκών παραμυθιών, παίζουμε, πειραματιζόμαστε και  επεξεργαζόμαστε περιβαλλοντικά ζητήματα.
  • 2ο εργαστήριο (Μάγδα Σπανού):
    «…Παραμύθι, ν’ αρχινήσει, Το χαρτί να σου μιλήσει, Πόσα πρέπει να περάσει, Ως τα χέρια σου να φτάσει!»
     Με συντροφιά την Αφροξυλάνθη θα γνωρίσουμε την πορεία από το ξύλο στο χαρτί και την ανακύκλωση. Θα φτιάξουμε ανακυκλωμένο χαρτί, θα κάνουμε χάρτινες κατασκευές, θα παίξουμε, θα τραγουδήσουμε, θα προβληματιστούμε.
  • 3ο εργαστήριο (Θοδωρής Ορεινός & Θεμιστοκλής Σμπαρούνης )
    «Με το μικροσκόπιο εξερευνώ τον κόσμο» (στο εργαστήριο Βιολογίας του ΚΠΕ).

Δηλώσεις συμμετοχής και προτίμηση σε ένα από τα τρία εργαστήρια στο mail: secretary@kpea.gr ή στο τηλέφωνο 210 9959251 μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας 9/10/2017.

ΚΠΕ Φιλίππων – Πρόσκληση για συμμετοχή στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο με τίτλο: «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση»

kpe filipΤο ΚΠΕ Φιλίππων σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης με αρ. Πρωτ. 213789 /Δ2/30-12-2015 της Γενικής Δ/νσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης – Τμήμα Δ΄ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ‘Ερευνας και Θρησκευμάτων θα συντονίσει και θα λειτουργήσει Εθνικό Θεματικό Δίκτυο με τίτλο   «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση», για τα σχολικά έτη 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018.

Όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν να συμμετέχουν στο δίκτυο να στείλουν την αίτηση συμμετοχής στο ΚΠΕ Φιλίππων, με κοινοποίηση στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β’ Αθήνας.

 

ΚΠΕ Παρανεστίου – Πρόσκληση για συμμετοχή στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ»

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου Δράμας θα  προχωρήσει στη συνέχιση λειτουργίας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου που συντονίζει με  τίτλο:  «ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΖΩΗ  ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» για επόμενη τριετία 2017-202.

Μέσω του  δικτύου αυτού, οι μαθητές /τριες θα έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με θέματα που αφορούν το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον, να ενημερωθούν σχετικά με την ιστορία του τόπου, τις κατά τόπους παραδόσεις, να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και πληροφορίες, να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές με κατεύθυνση τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προαγωγή της ποιότητας ζωής τους. Επίσης, οι μαθητές/τριες θα έρθουν σε  άμεση επαφή με τη φύση και θα βιώσουν προσωπικές εμπειρίες έτσι ώστε να ευαισθητοποιηθούν για το περιβάλλον και να γίνουν υπεύθυνοι, περιβαλλοντικά ενήμεροι και ενεργοί αυριανοί πολίτες με εργαλείο την  εκτός των θυρών (outdoor) εκπαίδευση που συνιστά το πλαίσιο, τη βιωματική εκπαίδευση που αποτελεί τη μέθοδο και την  περιβαλλοντική εκπαίδευση που προσφέρει τις βασικές έννοιες και δεξιότητες για τη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών.

Καλούμε όσες σχολικές μονάδες επιθυμούν να συμμετέχουν στο δίκτυο για πρώτη φορά ή να ανανεώσουν τη συμμετοχή τους, να στείλουν την αίτηση συμμετοχής και το πρωτόκολλο συνεργασίας συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα με το γνήσιο της υπογραφής στο ΚΠΕ Παρανεστίου, αλλά και στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων του νομού τους  το αργότερο μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2017.

Τα έντυπα αυτά θα πρέπει να σταλούν εις διπλούν ταχυδρομικά στο ΚΠΕ Παρανεστίου (ΚΠΕ Παρανεστίου, Παρανέστι Τ.Κ. 66035, Δράμα) ή ηλεκτρονικά σκαναρισμένα και υπογεγραμμένα στη διεύθυνση kpe-paran@sch.gr. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2524021005.

Πρόσκληση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο του ΚΠΕ Παρανεστίου (συνημμένα οι αιτήσεις συμμετοχής)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση