Αρχείο για "16 Νοεμβρίου 2016"

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Δραπετσώνας και τις Διευθύνσεις Πειραιά, Β΄Αθήνας, Δ΄Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, με τίτλο : «Το αειφόρο σχολείο στην πράξη: η περίπτωση του Σήματος Αειφόρου Σχολείου» 10-12-2016

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνεργάζεται με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας και τις Διευθύνσεις Πειραιά, Β΄Αθήνας, Δ΄Αθήνας, Ανατολικής Αττικής, για την οργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας, διάρκειας 7 διδακτικών ωρών (8.30- 14.30 μμ) στις 10 Δεκεμβρίου 2016 για την προαιρετική σχολική δράση «Σήμα Αειφόρου Σχολείου». Η Ημερίδα θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του ΚΠΕ για το αειφόρο σχολείο και σε συμφωνία με το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Δράσης της UNESCO (GAP) και την έμφαση στην ολιστική σχολική προσέγγιση (holistic school approach), H ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του Ε.Π. «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού, εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση 2014-20120» (Άξονας προτεραιότητας 6 ΠΑΠ) με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ημερίδα απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς των οικείων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω ηλεκτρονικής φόρμας έως 20 Νοεμβρίου 2016.

Θα δοθούν  ηλεκτρονικές βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
08.30-09.00 : Προσέλευση – εγγραφές
09.00-09.30: Οι αρχές της αειφορίας μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Δραπετσώνας (Δρ Σταυρούλα Τριανταφύλλου, Υπεύθυνη ΚΠΕ)
09.30-10.15 : Το Αειφόρο Σχολείο και το Σήμα Αειφόρου Σχολείου (Εκπρόσωπος του Δικτύου Εκπαιδευτικών Αειφόρου Σχολείου)
10.15-10.45: Πώς να πάρεις το Σήμα Αειφόρου Σχολείου : η περίπτωση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ραφήνας (Αυγερινός Γεωργόπουλος, Διευθυντής 2ου Δ. Σχ. Ραφήνας)
10.45– 11.00 : Ερωτήσεις/συζήτηση
11.00-11.20 : Διάλειμμα
11.20-11.30 : Χωρισμός σε ομάδες Α/θμιας και Β/θμιας εκπ/σης. Γενικές οδηγίες για το εργαστήριο.
11.30-13.30 : Βιωματικά εργαστήρια
13.30-14.00 : Ολοκλήρωση εργαστηρίων/παρουσιάσεις/συζήτηση/αξιολόγηση

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε νέο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο

logoKPE_NEW

Το ΚΠΕ Περτουλίου-Τρικκαίων, μετά την ολοκλήρωση του τριετούς διάρκειας τοπικού θεματικού δικτύου προβαίνει στην επέκτασή του σε θεματικό δίκτυο εθνικής εμβέλειας με τίτλο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Το δίκτυο θα έχει τριετή διάρκεια με έναρξη την σχολική χρονιά 2017-2018, ενώ η συμμετοχή σε αυτό θα είναι τουλάχιστον διετής.

Γενικός σκοπός ίδρυσης του νέου θεματικού δικτύου είναι να κατανοήσουν οι μαθητές το ρόλο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη διατήρηση καθαρού φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλλουν στην προσπάθεια ορθής διαχείρισής του. Μέσα από τη συνεργασία μαθητών και εκπαιδευτικών διαφορετικών σχολείων καθώς και των συνεργαζόμενων φορέων και με την αγαστή συνεργασία του συντονιστικού φορέα, του ΚΠΕ Περτουλίου – Τρικκαίων, θα γίνει διάχυση της γνώσης για την εφαρμογή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην καθημερινή ζωή. Επιπλέον θα αναδειχθεί ο ρόλος τους για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από διάφορους περιβαλλοντικούς κινδύνους όπως πυρηνικά ατυχήματα, οικολογικές καταστροφές (πετρελαιοκηλίδες) κ.ά.

Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να γίνουν μέλη του δικτύου παρακαλούνται να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση (Υπόδειγμα 1) στην Υπεύθυνη Π.Ε. μέχρι τις 16/12/2016, στο e-mail : grpere@dide-v-ath.att.sch.gr

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής για ένταξη στο δίκτυο υπάρχουν στο : Προϋποθέσεις συμμετοχής στο Δίκτυο «Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας»

Πρόσκληση – Επετειακή Εκδήλωση 65 Χρόνων Δράσης ΕΕΠΦ

Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, η περιβαλλοντική Μη Κυβερνητική Οργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, συμπληρώνει 65 αδιάλειπτα χρόνια λειτουργίας και αγώνων για την προστασία της ελληνικής φύσης.
Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, η ΕΕΠΦ διοργανώνει την απονομή του βραβείου «Βύρων Αντίπας» 2016 στον Σουηδό Καθηγητή κο Arne Strid για την προσφορά του στην μελέτη της Ελληνικής χλωρίδας και την ανάδειξη της ελληνικής φύσης και της Ελλάδας.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 30 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη ώρα 19:00.
Το ομώνυμο βραβείο έχει θεσμοθετήσει η ΕΕΠΦ προς τιμήν του επί δεκαετίες Γενικού Γραμματέα της Βύρωνα  Αντίπα, μίας από τις σημαντικότερες μορφές του περιβαλλοντικού χώρου στην Ελλάδα. Το βραβείο απονέμεται σε προσωπικότητες ή φορείς που αναγνωρισμένα έχουν προσφέρει στην προστασία της ελληνικής φύσης. Μεταξύ των βραβευθέντων συγκαταλέγονται, ο διεθνούς φήμης περιβαλλοντολόγος και εκ των ιδρυτών του WWF International Luc Hoffman, το 2005, και, το 2011, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος.
Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στην τελετή παρακαλούνται να ενημερώσουν μέχρι την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@eepf.gr ή στα Τηλ. Επικοινωνίας: 210 32 24 944, 210 33 14 563, κα Λένα Χατζηβασιλείου.
 

Ένωση Ελλήνων Χημικών (Ε.Ε.Χ.) Περιφερειακό Τμήμα Αττικής και Κυκλάδων – Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα «Κλιματική Αλλαγή. Συμφωνία του Παρισιού-προκλήσεις και προοπτικές»

Εκδήλωση με θέμα «Κλιματική Αλλαγή. Συμφωνία του Παρισιού-προκλήσεις και προοπτικές»

Η εκδήλωση θα εστιάσει στις εξελίξεις του διεθνούς πλαισίου για την κλιματική αλλαγή μετά το Παρίσι (COP21), στο ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναλαμβάνονται σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Ε.Χ (Κάνιγγος 27, 6ος όροφος), Σάββατο 26 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 -14.30 περίπου.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες : https://www.eex.gr/about/perifereiaka-tmimata/attikis-kukladon/1643-ekdilosi-me-thema-klimatiki-allagi-sumfonia-tou-parisiou-prokliseis-kai-prooptikes

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Μικτής Μάθησης (Blended Course) σε τρία καίρια θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη, Κλιματική Αλλαγή και Περιβαλλοντική Μετανάστευση

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου S.A.M.E. WORLD, διενεργεί Επιμορφωτικό Πρόγραμμα Μικτής Μάθησης (Blended Course) σε τρία καίρια θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη, Κλιματική Αλλαγή και Περιβαλλοντική Μετανάστευση.

Στόχος του Επιμορφωτικού Προγράμματος είναι να εξοικειωθούν οι συμμετέχοντες με τα παραπάνω θέματα και να διερευνήσουν τρόπους για την ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική πράξη, αλλά και σε άτυπες μορφές μάθησης.
Το Πρόγραμμα απευθύνεται στους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και στους Υπεύθυνους και τα μέλη των παιδαγωγικών ομάδων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής, καθώς και σε γονείς που ενδιαφέρονται να διευρύνουν τις γνώσεις τους γύρω από την Περιβαλλοντική Δικαιοσύνη, την Κλιματική Αλλαγή και την Περιβαλλοντική Μετανάστευση. Το σύνολο του εκπαιδευτικού υλικού που θα χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των συνεδριών έχει αναπτυχθεί ειδικά για το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα του έργου S.A.M.E. WORLD από εμπειρογνώμονες σε θέματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από όλη την Ευρώπη.

Η διάρκεια του Προγράμματος θα είναι από τον Δεκέμβριο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017 και η πρώτη διά ζώσης συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2016, 12:00-15:00, στα γραφεία του ΙΤΥΕ στην Αθήνα, Μητροπόλεως 26-28, Σύνταγμα (2ος όροφος).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως τις 21 Νοεμβρίου 2016, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση