Αρχείο για "7 Νοεμβρίου 2016"

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ. για το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα – Διαγωνισμός με θέμα: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες»

Κυπρος ΕλλαδαΣας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο – Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας συνδιοργανώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα / Διαγωνισμό με θέμα:

«Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές γέφυρες».

Βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να αποτελέσει εκπαιδευτική «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις μαθητικές κοινότητες του Ελληνισμού.
Το πρόγραμμα – διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές όλων των τάξεων των δημόσιων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, και τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη. Υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

 Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 19 Σεπτεμβρίου 2016 και λήγει στις 20 Φεβρουαρίου 2017.

Τα σχολεία που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής με ένα απλό email στο serreschools@gmail.com ως τις 10 Νοεμβρίου 2016.

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ. για τον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους

tainiaΣας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, η Δ/νση Π.Ε. Σερρών, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, η ΕΡΤ Α.Ε. και η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα-Μορφωτικό Γραφείο-Σπίτι της Κύπρου,  προσκαλεί τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων (τάξεις Δ’-Ε΄-ΣΤ΄), Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας να συμμετάσχουν στον 3ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους 2016-2017.

Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 10 Οκτωβρίου 2016 και λήγει στις 27 Φεβρουαρίου του 2017.

Τα σχολεία που θέλουν να λάβουν μέρος θα πρέπει να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής με ένα απλό email στο mtainies@gmail.com ως τις 10 Νοεμβρίου 2016. Θα λάβουν πίσω το λινκ μιας ηλεκτρονικής φόρμας συμμετοχής. 

Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας – Επιμορφωτικό Σεμινάριο σε συνεργασία με το ΚΠΕ Ελευσίνας και τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας Β΄ Αθήνας και Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Γ΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής με τίτλο : «Μεθοδολογία και Διδακτικές Τεχνικές υλοποίησης προγραμμάτων για την αειφορία» 25 & 26-11-2016

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνεργάζεται με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευσίνας, και τις Διευθύνσεις Α΄/θμιας Β΄ Αθήνας και Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Γ΄ Αθήνας  και Δυτικής Αττικής ,  στο πλαίσιο της πράξης: «ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΚΠΕ) – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ», του επιχειρησιακού προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ 2014 -2020» υποέργο 3, άξονας προτεραιότητάς 6, για την οργάνωση διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου στις 25 και 26 Νοεμβρίου 2016 με θέμα

«Μεθοδολογία και Διδακτικές Τεχνικές υλοποίησης προγραμμάτων για την αειφορία»

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στους χώρους του ΚΠΕ Ελευσίνας, (Ταχ. Δ/νση: Κοντούλη 60 Τηλέφωνο: 210 5546808 FAX : 210 5546809email : mail@kpe-elefs.att.sch.gr site: http://kpe-elefs.att.sch.gr) απευθύνεται σε 60 εκπαιδευτικούς των παραπάνω Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και κυρίως σε εκπαιδευτικούς που έχουν μικρή ή καθόλου εμπειρία στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων, δεν έχουν επιμορφωθεί σε ΚΠΕ και προτίθενται να υλοποιήσουν προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στα σχολεία τους κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 10 Νοεμβρίου 2016
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση