Αρχείο για "20 Οκτωβρίου 2016"

Κ.Π.Ε Βιστωνίδας – Ίδρυση Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Εκπαιδευτικό orienteering: πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον με χρήση πυξίδας και χάρτη»

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βιστωνίδας, μετά την ολοκλήρωση του διετούς διάρκειας Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου με τίτλο:
«Εκπαιδευτικό orienteering: πλοήγηση σε φυσικό και οικιστικό περιβάλλον με χρήση πυξίδας και χάρτη»,

προβαίνει στην επέκτασή του σε θεματικό δίκτυο εθνικής εμβέλειας. Ως εκ τούτου, καλούμε:
1. Όσα ΚΠΕ επιθυμούν τη συμμετοχή τους ως συνεργαζόμενα στο εν λόγω δίκτυο, να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση. Ειδικότερα για τη σύσταση της Συντονιστική Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας, προκρίνονται μέλη ΚΠΕ που εκπονούν προγράμματα με συναφή θεματική και εμπειρία πεδίου (πχ. ευρωπαϊκά μονοπάτια, υπαίθρια διαβίωση, προστατευόμενες περιοχές, περιήγηση σε αστικό τοπίο) με στόχο τη γονιμότερη συνεργασία και τον εμπλουτισμό του έργου.
2. Όσες Σχολικές Μονάδες επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο, να υποβάλουν την αίτηση τους στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016.

Έγγραφο του ΚΠΕ Βιστωνίδας (Τεκμηρίωση Ίδρυσης του Εθνικού Δικτύου)

Κ.Π.Ε Μακρινίτσας – Πρόθεση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα βότανα στη ζωή μας»

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) συντονίζει το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο (Ε.Θ.Δ.) «Τα βότανα στη ζωή μας» το οποίο ιδρύθηκε στις 25/01/2016 με αρ. πρωτ. 11487/Δ2. Οι σκοποί και στόχοι του, προτεινόμενες θεματικές και όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στο σύνδεσμο του Ε.Θ.Δ. http://mvotana.weebly.com/.
Στο πλαίσιο του προγραμματισμού των δραστηριοτήτων του Κ.Π.Ε. για το τρέχον σχολικό έτος, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:
  1. Αν επιθυμεί το σχολείο που εκπροσωπείτε να παραμείνει, στο δίκτυο (για τα υπάρχοντα μέλη του δικτύου)
  2. Αν επιθυμεί το σχολείο που εκπροσωπείτε να ενταχθεί, στο δίκτυο (για νέα μέλη του δικτύου)
Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παραμείνουν ή να ενταχθούν στο δίκτυο, πρέπει να στείλουν την ενυπόγραφη αίτησή τους στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση