Αρχείο για "10 Φεβρουαρίου 2016"

Κ.Π.Ε. Αρχανών-Ρούβα-Γουβών Πρόσκληση συμμετοχής εκπαιδευτικών στο Τριήμερο Σεμινάριο του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον» 18 – 20 Μαρτίου 2015

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, στα πλαίσια του Έργου “Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία” στην Περιφέρεια Κρήτης, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, σύμφωνα με τις Αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Α.Π. Κ1/200789/10.12.2014 και Α.Π. Κ1/164742/16.10.2015), διοργανώνει τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς όλης της χώρας που συμμετέχουν στο Εθνικό Δίκτυο «Τουρισμός και Περιβάλλον», με τίτλο:

«Τουρισμός και Περιβάλλον: Στους δρόμους του νερού»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Μαρτίου, το Σάββατο 19 Μαρτίου και την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Αρχανών (Παλιό Κτήριο Δίας, Αρχάνες) και στην ευρύτερη περιοχή του ΚΠΕ Αρχανών. Η έναρξη του σεμιναρίου είναι στις 16:00 της Παρασκευής και η λήξη του στις 15:30 το μεσημέρι της Κυριακής και απευθύνεται σε 80 εκπαιδευτικούς της χώρας.

Στο Σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν :
α) εκπαιδευτικοί από σχολικές μονάδες της χώρας ενταγμένες στο θεματικό δίκτυο «Τουρισμός και περιβάλλον».
β) εκπαιδευτικοί των συνεργαζόμενων ΚΠΕ του Δικτύου.
γ) Υπεύθυνοι Σχολικών δραστηριοτήτων των Δ/σεων που σχολεία τους ανήκουν στο Δίκτυο.
δ) Εκπαιδευτικοί της Συντονιστικής Επιτροπής και της Παιδαγωγικής Ομάδας του Δικτύου.
ε) Εκπαιδευτικοί που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο πρέπει να αποστείλουν τη σχετική επισυναπτόμενη αίτηση  στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016.

Κ.Π.Ε Ομηρούπολης Χίου – «Πρόσκληση για την ένταξη σχολικών ομάδων στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε “Όταν η Φύση δημιουργεί…πολιτισμό”

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ομηρούπολης Χίου στα πλαίσια λειτουργίας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. που συντονίζει με θέμα: «Όταν η φύση δημιουργεί… πολιτισμό», σας γνωστοποιεί ότι έχει εγκριθεί η ανανέωση της λειτουργίας του για τα σχολικά έτη 2015-2016, 2016-2017 και 2017-2018, σύμφωνα με το υπ΄αριθμόν 18188/Δ2 03-02-2016 σχετ. έγγραφο της Γ.Δ.Σ. του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Κατόπιν τούτου παρακαλούμε τα σχολεία και τις σχολικές ομάδες που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυό μας για τα σχολικά έτη 2015-2016 και 2016-2017, να δηλώσουν συμμετοχή.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Δίκτυο θα πρέπει:
α) να υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά πρόγραμμα Π.Ε σχετικό με τις θεματικές ενότητες του δικτύου μας, 
β) να συμπληρώσουν και να αποστείλουν άμεσα τη σχετική επισυναπτόμενη αίτηση και το πρωτόκολλο συνεργασίας στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016.

Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Στον ιστότοπο της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης www.edutv.gr του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων υπάρχουν αναρτημένα βίντεο που μπορούν να αξιοποιηθούν  για την υποστήριξη της διδασκαλίας και την ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας.

Τα βίντεο είναι κατανεμημένα σε δυο βαθμίδες, για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στη βαθμίδα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχουν 11 διαφορετικές κατηγορίες, ενώ στη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υπάρχουν 22 κατηγορίες.  Όλα τα βίντεο εξυπηρετούν μαθησιακούς στόχους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, είτε μέσα στην τάξη είτε εκτός. H κατηγορία «Δευκαλίων» αφορά και τις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης και επιπλέον περιέχει αλληλεπιδραστικές δραστηριότητες μάθησης.

Έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. το οποίο περιέχει πίνακες με συνδέσμους των αναρτημένων βίντεο

Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. Παράρτημα Αττικής – Πρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα της 2ας Μαρτίου 2016 με θέμα: «Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

PEEKPE photoΠρόσκληση για συμμετοχή στην Ημερίδα της 2ας Μαρτίου 2016 με θέμα:
«Το Παραμύθι στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στις 6:00 μμ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης (Έλλης 19, Δάφνη, 2109711678). Θα λειτουργήσουν δύο παράλληλα εργαστήρια με τα παρακάτω θέματα και τους αντίστοιχους συντονιστές:
1) “Το λαϊκό παραμύθι μέσα από τις παραλλαγές του: Από την «μοναδικότητα» της καταγραφής στην πολλαπλότητα της υπόθεσης” με τον κυριο Δημήτρη Προύσαλη
(Η μορφή των λαϊκων παραμυθιών δεν παγιώνεται στις τυπωμένες εκδοχές των συλλογών αλλά ακολουθεί ένα αέναο ταξίδι αφηγηματικών μεταφορφώσεων. Τι είναι μια παραλλαγή, ποια τα όριά της και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της; Με ποια μυστικά και  διαδικασία μπορούμε να φτιάξουμε την παραλλαγή μιας λαϊκής ιστορίας περπατώντας στα μονοπάτια των παλιών παραμυθάδων; ) και
2) «Όταν ένα λαϊκό παραμύθι ρίχνει τα δίχτυα του στη θάλασσα, πόσο ανακατώνει τα νερά και πόσα ψάρια πιάνει;» με τις κυρίες Χρυσαφία (Φαίη) Λάμπρου και Ιωάννα Φώκου.
(Με αφορμή ένα παραμύθι μαθαίνουμε για τη θάλασσα, την υπεραλίευση και την προστασία της. Μέσα από ένα εργαστήριο με φύλλα εργασίας και δραστηριότητες διαμορφωμένα τόσο για τις μικρές όσο και για τις μεγαλύτερες τάξεις του δημοτικού.)
Παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή και προτίμηση στο ένα από τα δύο εργαστήρια στο τηλέφωνο 210 9959251 ή στο mail: secretary@kpea.gr μέχρι την Παρασκευή 26/2/2016 το μεσημέρι. (Σε όσους πάρουν μέρος θα χορηγηθούν σχετικές βεβαιώσεις.)
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση