Αρχείο για "1 Σεπτεμβρίου 2015"

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το ΔΠΜΣ “Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων”

Το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ως επισπεύδον Τμήμα, με τη συνεργασία της Σχολής Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του 1ου κύκλου του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, το οποίο, από φέτος, σύμφωνα με το ΦΕΚ 3603/31/12/2014 τ.Β΄ οδηγεί στην απονομή του τίτλου:

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μάστερ) στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων
(MSc in Hydrocarbon Exploration and Exploitation)

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Α.Π.Θ. : https://www.auth.gr/news/anouncements/19023  και      http://hydrocarbons.geo.auth.gr (Ανακοινώσεις)

Ελληνικη Εταιρεια Προστασιας Φύσης «Στέλνω μήνυμα, αναλαμβάνω δράση» 20-09-2015 έως 20-12-2015

Ο στόχος της δράσης «Στέλνω μήνυμα, αναλαμβάνω δράση» είναι να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές στην μείωση των απορριμμάτων, ώστε να αναλάβουν πρωτοβουλίες μέσα κι έξω από το σχολείο, να κινητοποιήσουν όλη τη σχολική μονάδα, να ευαισθητοποιήσουν το οικογενειακό περιβάλλον και να εμπλέξουν την τοπική κοινωνία με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες. Η δράση αυτή γίνεται στα πλαίσια του διεθνούς προγράμματος Οικολογικά Σχολεία και απευθύνεται στα σχολεία που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα.

Ενημερωτικό δελτίο ΕΕΠΦ

Αίτηση συμμετοχής στη 3μηνη δράση Μειώνω τα Απορρίμματα (Καταληκτική ημερομηνία αποστολής 10 Σεπ.2015) – Αποστολή μέσω ηλ. ταχ. (mail) στην Υπ. Π.Ε. grpere@dide-v-ath.att.sch.gr

1η Σεπτεμβρίου 2015: Πανορθόδοξη Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος

Logo Eghromo, 19-11-10

Το ΚΥΚΠΕΕ εορτάζει φέτος την Πανορθόδοξη Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος. Το Κυπριακό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ) της Ιερής Μητρόπολης Λεμεσού, το πρώτο περιβαλλοντικό κέντρο που ιδρύθηκε από την Ορθόδοξη Εκκλησία, το οποίο αγωνίζεται για την αμερόληπτη και αντικειμενική διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας σχετικά με το περιβάλλον, αγωνίζεται για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, την Περιβαλλοντική Έρευνα και Περιβαλλοντική Πληροφόρηση.

Το ΚΥΚΠΕΕ εορτάζει φέτος την Πανορθόδοξη Ημέρα Προστασίας του Περιβάλλοντος, με την επίσημη κυκλοφορία της πρόσφατης έκδοσής του: «Βιοηθική του περιβάλλοντος: Η ορθόδοξη προσέγγιση της κτίσης». Η έκδοση αυτή είναι το νέο βιβλίο του Δρα Ανδρέα Χατζηχαμπή, Επιστημονικού Διευθυντή του ΚΥΚΠΕΕ.

«Δράσεις Ευαισθητοποίησης νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compass και Compasito»

Η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων σε μια προσπάθεια προώθησης της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα υλοποιεί το Πρόγραμμα «Δράσεις Ευαισθητοποίησης νέων στα ανθρώπινα δικαιώματα μέσω των εκπαιδευτικών εγχειριδίων Compass και Compasito», στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι Πολίτες». Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν τα σεμινάρια  (διάρκεια εκπαίδευσης  30 ώρες)  θα αναλάβουν στη συνέχεια, με την υποστήριξη της ΑΡΣΙΣ,  την εφαρμογή των εγχειριδίων  στις σχολικές τους μονάδες, με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το σεμινάριο του Compasito (απευθύνεται σε παιδιά πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) θα πραγματοποιηθεί 19 -20 /9  & 26-27/9 (Σάββατο & Κυριακή 9:00-18:00). To σεμινάριο Compass (απευθύνεται σε παιδιά και νέους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) θα πραγματοποιηθεί 3-4/10 & 10-11/10 (Σάββατο & Κυριακή 9:00-18:00).

Περισσότερες πληροφορίες : Σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών στα ανθρώπινα δικαιώματα

Άλμπουμ φωτογραφιών Σεμιναρίων-Ημερίδων-Δράσεων Ιουνίου 2015

Τριήμερο Σεμινάριο του ΚΠΕ Ευεργέτουλα : «Πράσινη Ενέργεια για Αειφόρο Ανάπτυξη – Προοπτικές και Προτάσεις για το Αιγαίο» ΚΠΕ Ευεργέτουλα Λέσβου, 25-27 Ιουνίου 2015
Δείτε το στο slideshare.net
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση