Αρχείο για "18 Απριλίου 2015"

Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – HELMEPA Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού 8-10 Μαΐου 2015 “Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη”

Lets-Cleanup-Europe_2015_GREEKΗ Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA) σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Καθαρισμού, 8-10 Μαϊου 2015, οργανώνοντας από μόνοι σας τον καθαρισμό μιας κοντινής παραλίας, όχθης ποταμού ή λίμνης, τμήματος του βυθού, δάσους, πάρκου ή όπου υπάρχουν σκουπίδια στη γειτονιά σας.

Η πρωτοβουλία αυτή που συντονίζει η HELMEPA για δεύτερη χρονιά στη χώρα μας, καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με σκοπό να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα της ρύπανσης του φυσικού περιβάλλοντος με απορρίμματα και την άμεση ανάγκη για μια πιο περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά απ’ όλους. Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί, Λιμενικές Αρχές, ΟΤΑ, εταιρείες, πρεσβείες, περιβαλλοντικές οργανώσεις, ορειβατικοί και φυσιολατρικοί σύλλογοι, καταδυτικά κέντρα, ναυτικοί, ιστιοπλοϊκοί όμιλοι, τοπικές ενώσεις, ομάδες εθελοντών και κάθε ένας που θέλει να εκφράσει την ευαισθησία του για το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει.

Περισσότερες πληροφορίες, την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής, δελτία καταγραφής απορριμμάτων και άλλο χρήσιμο υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της HELMEPA στο σύνδεσμο http://www.helmepa.gr/gr/cleanup.php

17ος Διεθνής Διαγωνισμός Σχεδίου και Ζωγραφικής «Jογ of Europe»

Η Γραμματεία Πολιτισμού του Δήμου Βελιγραδίου και το Παιδικό Πολιτιστικό Κέντρο Βελιγραδίου διοργανώνουν τον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Σχεδίου και Ζωγραφικής «Jογ of Europe».

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και περιλαμβάνει κατηγορίες Γυμνασίου και Λυκείου.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής συμμετοχών στον διαγωνισμό είναι η 1η Ιουλίου 2015.

Τα έργα θα αποσταλούν στην ταχυδρομική διεύθυνση: Decji kulturni centar Beograd, Takoνska 8, 11000 Belgrade, Serbia. Θα δοθούν βραβεία στην κατηγορία Γυμνασίου (μαθητές ηλικίας 13,14 και 15 ετών) και στην κατηγορία Λυκείου (μαθητές ηλικίας 16,17 και 18 ετών). Ειδικά βραβεία θα δοθούν σε καθηγητές Καλλιτεχνικών για καινοτόμες μεθοδολογικές προσεγγίσεις στην καλλιέργεια και την ανάδειξη της καλλιτεχνικής δημιουργικότητας των μαθητών.

Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.

Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για τους Μαθητές

Σας ενημερώνουμε ότι το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» εφαρμόζει Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης, στο οποίο μπορούν οι μαθητές να ανακυκλώνουν άδειες συσκευασίες, συμβάλλοντας ενεργά στη μείωση των απορριμμάτων και στην προστασία του περιβάλλοντος και επιτυγχάνοντας εξαιρετικά σημαντικά αποτελέσματα. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» διοργανώνει «Μεγάλες Γιορτές Ανακύκλωσης για τους μαθητές» Δήμων όλης της χώρας, από 23 Μαρτίου 2015 έως 31 Μαΐου 2015. Οι γιορτές τελούν υπό την αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. και στην ιστοσελίδα www.antapodotiki.gr. (18-04-2015 16.32 —> υπάρχει σφάλμα στη σύνδεση)

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση