Σας ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «Open Schools for Open Societies – OSOS» το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο είναι Εθνικός Συντονιστής του Έργου για την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη την με αρ. πρωτ. 14/29-3-2018 Πράξη του Δ.Σ. του, καλεί σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε Διαγωνισμό Εκπαιδευτικού Σεναρίου με θέμα: «Σχολικοί Κήποι και Παρτέρια: Παραγωγή και Διάθεση Αγροτικών Προϊόντων».
O διαγωνισμός πρόκειται να πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή, Ευρωπαϊκό Συντονιστή του έργου OSOS, και το εργαστήριο Φυσικών Επιστημών του 9ου Δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αναμένεται να αναδειχθούν καλές πρακτικές που συνδέονται με τους Σχολικούς κήπους και να ενισχυθούν ή και να δημιουργηθούν κοινότητες μάθησης και πρακτικής με αντικείμενο του σχολικούς κήπους, αλλά και γενικότερα σύγχρονες κοινωνικές προσκλήσεις.

Μέσω του διαγωνισμού θα επιλεγούν δέκα (10) εκπαιδευτικοί (Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), οι οποίοι θα συμμετέχουν σε θερινό σχολείο από τις 24 έως τις 28 Ιουνίου 2018 στο Ρέθυμνο. Η καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος των σχολείων και των εκπαιδευτικών είναι η 27η Απριλίου 2018, ενώ η καταληκτική ημερομηνία για τη συγγραφή και υποβολή των εκπαιδευτικών σεναρίων καθώς και των αντίστοιχων μαθητικών εργασιών/εφαρμογών είναι η 31η Μαΐου 2018.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή των σχολείων και των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή/ντριας και του Συλλόγου Διδασκόντων και θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο. Επίσης, όσον αφορά τους/τις μαθητές/τριες που θα ασχοληθούν με τα εν λόγω εκπαιδευτικά σενάρια, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισυνάπτεται η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.