Έγκριση υλικού και υλοποίησης δράσεων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε σχολικές μονάδες Α’/θμιας και Β’/θμιας Εκπαίδευσης του προγράμματος «Λέμε Αντίο στην Πλαστική Σακούλα» του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS για το σχ. έτος 2016-2017 με τις κάτωθι επισημάνσεις από το ΙΕΠ:
(α) Οι επισκέψεις στα σχολεία και η ενημέρωση των μαθητών/-τριών δύνανται να πραγματοποιηθούν κατόπιν συνεννόησης με τη Δ/νση και τον Σύλλογο Διδασκόντων των εν λόγω σχολείων. Απαραίτητη προϋπόθεση η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών/-τριών.
(β) Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών στις συγκεκριμένες ενημερώσεις είναι προαιρετική και δύναται να πραγματοποιηθεί εφόσον εντάσσονται στο πλαίσιο συγκεκριμένης δράσης ή σχολικής δραστηριότητας.
(γ) Η ενημέρωση των μαθητών/-τριών θα πρέπει να γίνεται παρουσία των εκπαιδευτικών των σχολείων που θα συμμετέχουν στη δραστηριότητα και θα πρέπει να είναι κατάλληλα προσαρμοσμένη στην ηλικία και στο μαθησιακό επίπεδο των μαθητών/-τριών. Επίσης, προτείνεται και η παρουσία του/της Υπευθύνου/-ης Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ή του/της Υπευθύνου/-η Σχολικών Δραστηριοτήτων) της οικείας Δ/νσης Εκπαίδευσης.
(δ) Η ενημέρωση θα γίνεται χωρίς οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση και δεν θα περιλαμβάνει διανομή
οποιουδήποτε διαφημιστικού υλικού.