Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το ΚΠΕ/ΚΕΠΕΑ Λαυρίου και με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Α/βάθμια Αν. Αττικής, Α/βάθμια Β΄ Αθήνας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής, διοργανώνει διήμερο υβριδικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο, διαδικτυακά την Παρασκευή 31 Μαρτίου και δια ζώσης το Σάββατο 1 Απριλίου με θέμα:

«Παράκτιος υγρότοπος των Λεγραινών: Η αξία του ορίζει την προστασία του»

Οι στόχοι του Σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευτικοί :

  • να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την αξία και την οικολογική σημασία γενικά των υγροτόπων αλλά και ειδικότερα του παράκτιου υγροτόπου των Λεγραινών και
  • να ευαισθητοποιηθούν στην αναγκαιότητα της προστασίας τους, ώστε να καλλιεργήσουν δεξιότητες ενεργού πολίτη στους/τις μαθητές/τριές τους.

Ο υγρότοπος Λεγραινών έχει υπαχθεί στην περιοχή ευθύνης του Φορέα ∆ιαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα Υµηττού και νοτιανατολικής Αττικής που αποτελεί νοµικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.∆.) µε σκοπό τη διοίκηση και διαχείριση των περιοχών, στοιχείων και συνόλων της φύσης και του τοπίου με νόμο του 2011. Η περιοχή των Λεγραινών περιλαµβάνεται στις προστατευόµενες περιοχές του δικτύου Natura 2000, σαν Ειδική Ζώνη ∆ιατήρησης (ΕΖ∆) με ονοµασία «Σούνιο – Νησίδα Πατρόκλου και Παράκτια Θαλάσσια Ζώνη». Επίσης αποτελεί Σημαντική Περιοχή για τα Πουλιά (ΣΣΠ – IBA) με ονοµασία «Χερσόνησος Λαυρεωτικής και νησίδα Πάτροκλος». Σύµφωνα µε τον νόµο 4277/2014 πρόκειται για υγρότοπο Α’ προτεραιότητας. Ο εν λόγω υγρότοπος είναι ένα ευαίσθητο οικοσύστηµα υψηλής βιοποικιλότητας που φιλοξενεί πλήθος αποδημητικών πτηνών.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί την Παρασκευή 31 Μαρτίου από τις 17.30 μ.μ. έως τις 21.00 μ.μ. εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας webex ( θα ειδοποιηθούν οι εκπαιδευτικοί στα emails που θα δηλώσουν στην αίτησή τους) και το Σάββατο 1 Απριλίου 2023 από τις 10.00 π.μ.-13.30 μ.μ. δια ζώσης στον υγρότοπο των Λεγραινών. Θα έχει συνολική διάρκεια 10 διδακτικών ωρών.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα τηρούνται τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του COVID.

Η μετακίνηση των εκπαιδευτικών θα γίνει με ίδια μέσα και οι εκπαιδευτικοί το Σάββατο 1 Απριλίου θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με όλα τα απαραίτητα για περιήγηση στον υγρότοπο (κατάλληλα ρούχα και παπούτσια, νερό, κολατσιό).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 10 εκπαιδευτικούς από κάθε συνεργαζόμενη Διεύθυνση Εκπαίδευσης (40 εκπαιδευτικούς συνολικά). 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Τρίτη 14 Μαρτίου ώρα 10μ.μ.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας



Λήψη αρχείου