banner website 977x358px transparent 1

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, συνεργάζεται με την ActionAid Hellas και τη ΔΠΕ Α΄ Αθήνας, για τη διοργάνωση Επιμορφωτικού Σεμιναρίου Εκπαιδευτικών, συνολικής διάρκειας 4 διδακτικών ωρών, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022 και ώρες 16.45-21.00 με θέμα

το Πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών»,

της ActionAid, στο Impact Hub , Καραϊσκάκη 28, Αθήνα ( Μετρό Μοναστηράκι ).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Οι εκπαιδευτικοί που θα επιλεχθούν θα ειδοποιηθούν στο e-mail που θα δηλώσουν.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 

 

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών»
Το Πρόγραμμα Οικονομικής Εκπαίδευσης, έχει ως απώτερο σκοπό να συμβάλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας ευαισθητοποιημένων και υπεύθυνων πολιτών που κατανοούν το περίπλοκο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον και είναι σε θέση να λαμβάνουν ενημερωμένες κοινωνικές και οικονομικές αποφάσεις, ώστε να γίνουν οι ίδιοι φορείς αλλαγής για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Μέσα από δραστηριότητες διαδραστικού χαρακτήρα, τα παιδιά, οι έφηβοι και οι εκπαιδευτικοί, εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της οικονομίας και προβληματίζονται γύρω από θέματα υπεύθυνης κατανάλωσης, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανάπτυξης και διαχείρισης πόρων, την ανάδειξη μιας επιχειρηματικής ιδέας και την καλλιέργεια γνώσεων, αξιών και δεξιοτήτων. Σκοπός είναι να μπορέσουν αυτόνομα να εντάξουν την οικονομική διαχείριση στην καθημερινότητά τους και να αξιοποιήσουν βασικά εργαλεία όπως η στοχοθέτηση και η δημιουργία προϋπολογισμού. Ο οικονομικός αλφαβητισμός μπορεί να δημιουργήσει υπεύθυνους πολίτες που είναι σε θέση να παίρνουν χρηματοοικονομικές αποφάσεις και να είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας.
Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος είναι αναρτημένο στην Πλατφόρμα Δεξιοτήτων του ΙΕΠ και εντάσσεται στη Θεματική: Δημιουργώ και Καινοτομώ /Υποθεματική: Δράσεις δημιουργικότητας και καινοτομίας, Επιχειρηματικότητα
Aλφαβητάρι Οικονομικών, https://elearning.iep.edu.gr/study/course/view.php?id=2003

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας