Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Κυκλάδων, Αχαϊας, Αργολίδας, Ημαθίας και Ρεθύμνου δια των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων και την κ. Ιουλία Πεντάζου, Ιστορικό, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιστημονική συνεργάτιδα του Κ.Ε.Α.Ε προτίθεται να διοργανώσει επιμορφωτικό εξ αποστάσεως σεμινάριο, με θέμα:

«Ψηφιακές Πηγές & Παιδαγωγικές Δραστηριότητες για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821»

Η παγίδευση και το εμπόριο άγριας ζωής αποτελούν παράνομες ενέργειες από τις οποίες επωφελούνται λίγοι, αλλά ζημιώνονται πολλοί: εμείς σήμερα, οι επόμενες γενεές αύριο, τα πουλιά, η βιοποικιλότητα. Η εκπαίδευση μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ενθάρρυνση της πρωτοβουλίας και της αυτο-οργάνωσης των νέων και των παιδιών για την προστασία των άγριων πουλιών που πλήττονται από τις παράνομες αυτές ενέργειες.

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο δράσεων που αναπτύχθηκαν για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 για τη σχολική κοινότητα, με σκοπό να δώσει ιδέες, πηγές και διδακτικά εργαλεία.
Στόχος του σεμιναρίου είναι να δράσει επικουρικά, για τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών δράσεων των Σχολικών Μονάδων Δ.Ε. για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821, μερικές από τις οποίες αποτελούν μέρος των Εγκεκριμένων Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων, σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. Φ1/159053/Δ2/20-11-2020 Εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ.
Προσκεκλημένοι εισηγητές είναι η κ. Ιουλία Πεντάζου, Ιστορικός, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτισμού και Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιστημονική συνεργάτιδα του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες (Κ.Ε.Α.Ε), και η κ. Ελένη Σταμπόγλη, Ιστορικός και εκδότρια, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ψηφιακού Αρχείου 1821 και μέλος του ΔΣ του Κ.Ε.Α.Ε.
Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 (18.00 έως 20.35) και στους συμμετέχοντες θα δοθεί σχετική βεβαίωση.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους/τις εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 11 Δεκεμβρίου 2020 στις 14:00.

Οι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν θα λάβουν με e-mail, τον απαραίτητο σύνδεσμο για την συμμετοχή τους στην  πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης Webex. (ΠΡΟΣΟΧΗ: να ελέγχετε και την ανεπιθύμητη αλληλογραφία).

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας

Πρόγραμμα Επιμορφωτικού εξ αποστάσεως σεμιναρίου Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  ‘‘Ψηφιακές Πηγές & Παιδαγωγικές Δραστηριότητες για τον Εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821’’