«Δεινοθήρια και Σεκόιες από το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου: Δείκτες κλιματικών αλλαγών στο Αιγαίο» είναι ο τίτλος περιοδικής έκθεσης, που το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου φέρνει στο Ίδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα από 25 Νοεμβρίου 2019 έως 3 Μαΐου 2020.

Mία έκθεση του Μουσείου Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου μας προσκαλεί σε ένα ανεπανάληπτο ταξίδι πίσω στον χρόνο, στα τροπικά δάση του Αιγαίου: Κεντρικό της θέμα είναι το εντυπωσιακό πρόπλασμα του Δεινοθηρίου της Λέσβου σε φυσικές διαστάσεις με κίνηση και ήχο! Στόχος της έκθεσης είναι να φέρει σε επαφή το κοινό με τα μοναδικής επιστημονικής αξίας απολιθώματα και τον ρόλο τους ως δείκτες κλιματικών αλλαγών του παρελθόντος αλλά και των επιπτώσεων τους στα οικοσυστήματα. Παράλληλα στην έκθεση παρουσιάζονται σημαντικότατα και εντυπωσιακά απολιθώματα από τις πρόσφατες ανασκαφές του 2018-2019 στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, καθώς και πληροφορίες για τα φυτά και τα ζώα που έζησαν στην Λέσβο πριν από 19 εκατομμύρια χρόνια. Η περιήγηση στην έκθεση περιλαμβάνει επιστημονική ενημέρωση μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στο ηλικιακό επίπεδο των επισκεπτών/τριών, προσκαλώντας μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν την ιστορία της Γης και ιδιαίτερα της Ανατολικής Μεσογείου.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη. Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση από Τετάρτη έως Παρασκευή ώρες 17:00-20:00, καθώς και το Σαββατοκύριακο ώρες 11:00-20:00.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή οργανώνονται οργανώνονται προγράμματα για μαθητικές ομάδες Δημοτικού, Γυμνασίων, Λυκείων καθώς και για ομάδες Φοιτητών/τριών και Σπουδαστών/τριών. Τα προγράμματα επιστημονικής ενημέρωσης διαρκούν 45 λεπτά και πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) ανά μία ώρα. Η είσοδος είναι δωρεάν, απαραίτητη είναι όμως η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 94 69 641 (Δευτέρα έως Παρασκευή 09:30-14:30).

Ίδρυμα Ευγενίδου Πρόγραμμα ομαδικών μαθητικών επισκέψεων (Πληροφορίες για την έκθεση στη σελ. 37)

museum FI LesvosEugenidio