Αρχείο για "16 Σεπτεμβρίου 2019"

ΚΠΕ Δραπετσώνας – Ενημέρωση για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων Β/θμιας εκπ/σης κατά την σχολική χρονιά 2019-2020

Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΠΕ Δραπετσώνας, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. με Α.Π. 212004/Δ7 – 07-12-2018 για τους πρώτους μήνες του σχολικού έτους και μέχρι την έγκριση των προγραμμάτων, θα δεχθεί επισκέψεις σχολικών μονάδων της Περιφέρειάς του και κατά προτεραιότητα της Περιφερειακής Ενότητας του για την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούνται στο ΚΠΕ Δραπετσώνας έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του: http://kpe-drapets.att.sch.gr/educational-programs. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να πληροφορηθούν για το περιεχόμενό τους το οποίο μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο ενός ετήσιου περιβαλλοντικού προγράμματος για όσους από τους εκπαιδευτικούς το επιθυμούν ή μπορεί να ενσωματωθεί στη διδακτική τους πράξη επεκτείνοντας την προσέγγιση εννοιών και θεμάτων του αναλυτικού προγράμματος.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δία Βίου Μάθηση 2014-2020», Πράξη «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», Υποέργο 3, Άξονας προτεραιότητας 6.

Πληροφορίες: Ενημερωτικό έγγραφο του ΚΠΕ Δραπετσώνας

Ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΠΕ Ελευσίνας για τη σχολική χρονιά 2019-2020

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το ΚΠΕ Ελευσίνας έχει σχεδιάσει και υλοποιεί δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν περιβαλλοντικές ομάδες των σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής.

Συγκεκριμένα τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι :

  • «Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι… για μύστες στην αειφορία» – Μονοήμερο πρόγραμμα για ομάδες Β΄/θμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) και Α΄/θμιας (Γ΄- Στ΄ Δημοτικού) Εκπαίδευσης.

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η βιωματική ανίχνευση των στοιχείων που συντελούν στη βιωσιμότητα μιας πόλης, η διαπίστωση των καλών πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί στην Ελευσίνα, αλλά και των προβλημάτων που χρήζουν αειφορικών λύσεων. Η διαδρομή στην πόλη της Ελευσίνας περιλαμβάνει σταθμούς σε συγκεκριμένα σημεία – κλειδιά σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας : Ιερά Οδό, Πλατεία Ηρώων & Αγ. Ζαχαρία, είσοδο Αρχαιολογικού χώρου, πεζόδρομο Νικολαΐδου, βιομηχανικά συγκροτήματα, παραλία Ελευσίνας.

  • «Παράκτια Ελευσίνα… Μια γειτονιά του Σαρωνικού» – Μονοήμερο πρόγραμμα για ομάδες Β΄/θμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) και Α΄/θμιας (Γ΄- Στ΄ Δημοτικού) Εκπαίδευσης.

Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η βιωματική ανίχνευση στοιχείων της παράκτιας Ελευσίνας αλλά και γενικότερα του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Εστιάζει στο παράκτιο περιβάλλον και τους παράγοντες που το διαμορφώνουν, στη ρύπανση και την επίδραση της στη βιοποικιλότητα, στα βιομηχανικά κτήρια της παράκτιας Ελευσίνας και γενικότερα στο θαλάσσιο μέτωπο του κόλπου. Η διαδρομή στο πεδίο περιλαμβάνει σταθμούς σε συγκεκριμένα σημεία – κλειδιά: πάρκο πρασίνου, βιομηχανικά κτήρια, παραλία Ελευσίνας, αρχαίο λιμάνι.

Τα παραπάνω προγράμματα υλοποιούνται σε τρεις φάσεις: α) Εισαγωγική ενημέρωση, β) Επίσκεψη στο πεδίο και γ) Συμπεράσματα – Αξιολόγηση. Και στα δύο προγράμματα οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, ανακαλύπτουν, παρατηρούν, παίζουν, καταγράφουν, εξάγουν συμπεράσματα και καταθέτουν τις δικές τους δημιουργικές προτάσεις για το αειφορικό μέλλον της πόλης ή του παράκτιου περιβάλλοντος.

Πρόσθετες πληροφορίες και το εκπαιδευτικό υλικό των περιβαλλοντικών μας προγραμμάτων έχουν αναρτηθεί στην ιστοθέση του ΚΠΕ Ελευσίνας http://kpe-elefs.att.sch.gr/

Έγγραφο ΚΠΕ Ελευσίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού & την Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το σεμινάριο με τίτλο «Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, υπό το πρίσμα της Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία», που διοργανώθηκε από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού και την Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, ολοκληρώθηκε με επιτυχία.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε στην Λέσβο, από το Σάββατο 29 Ιουνίου έως και την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019. Στο επιμορφωτικό βιωματικό αυτό σεμινάριο που είχε διάρκεια 48 διδακτικών ωρών επιμορφώθηκαν 33 εκπαιδευτικοί από τις Δνσεις Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Β΄& Γ΄Αθήνας……. (Η συνέχεια στο σύνδεσμο: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση