Αρχείο για "21 Ιανουαρίου 2018"

Κ.Π.Ε. Μουζακίου – Προκήρυξη Σεμιναρίου στο πλαίσιο του Δικτύου «Το Δάσος», 2 & 3 Μαρτίου 2018

Το Κ.Π.Ε. Μουζακίου σύμφωνα με τον προγραμματισμό της παιδαγωγικής του ομάδας και στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», το οποίο υλοποιείται μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διοργανώνει θεματικό διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στο Μουζάκι, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018. Το θέμα του σεμιναρίου είναι:

«Δίκτυο Δάσος: Ψηφιακές και βιωματικές διαστάσεις»

Το σεμινάριο έχει έναρξη το απόγευμα της Παρασκευής και λήξη το βράδυ του Σαββάτου (οι ημέρες μετακίνησης θα είναι 2 ή 3, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση των συμμετεχόντων).
Η θεματολογία του σεμιναρίου σχετίζεται άμεσα με την οργάνωση της ψηφιακής διασύνδεσης των Σχολείων του Δικτύου και βιωματικές δράσεις του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Π.Ε. «Το Δάσος» που συντονίζει το Κ.Π.Ε. Μουζακίου και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς από σχολικές μονάδες της χώρας ενταγμένες στο ομώνυμο θεματικό δίκτυο, σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων που σχολεία τους ήδη συμμετέχουν στο Δίκτυο και μπορούν να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές και σε εκπαιδευτικούς των συνεργαζόμενων στο Δίκτυο Κ.Π.Ε.

Οι αιτήσεις (επισυνάπτεται υπόδειγμα στο έγγραφο) υποβάλλονται στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης που ανήκει κάθε εκπαιδευτικός, μέχρι την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2018.

Έγγραφο του ΚΠΕ Μουζακίου

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και το ΚΠΕ Δραπετσώνας, σε συνεργασία με τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας πρόκειται να υλοποιήσουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο, 2 – 3 Μαρτίου 2018

Το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου και το ΚΠΕ Δραπετσώνας, στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» και σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας πρόκειται να υλοποιήσουν διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με τίτλο «Η βιώσιμη πόλη στην εκπαιδευτική πράξη» στις 2 – 3 Μαρτίου 2018.  Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 2 Μαρτίου 16.15-20.30 στο 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Καλλισπέρη 1, Μετρό Ακρόπολη) και το Σάββατο 3 Μαρτίου 9.30-18.00 στο ΚΠΕ Δραπετσώνας (Αλ. Παναγούλη & Μονεμβασιάς 1, Δραπετσώνα).

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Βιώσιμη πόλη: Η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» που συντονίζει το ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου και αποσκοπεί στην παιδαγωγική στήριξη των σχολείων της Νότιας Ελλάδας που συμμετέχουν ήδη ή επιθυμούν να ενταχθούν στο δίκτυο καθώς και στην παρουσίαση του δικτύου σε εκπαιδευτικούς της Αττικής.
Το σεμινάριο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς των σχολείων της Νότιας Ελλάδας που συμμετέχουν τη σχολική χρονιά 2017-18 στο Εθνικό Δίκτυο «Βιώσιμη πόλη: η πόλη ως πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία» καθώς και σε 60 εκπαιδευτικούς (12 από κάθε Διεύθυνση) που υπηρετούν σε σχολικές μονάδες των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας και Δυτικής Αττικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας και Δ΄ Αθήνας και υλοποιούν ή επιθυμούν να υλοποιήσουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με θέμα που σχετίζεται με την πόλη. Στο σεμινάριο μπορούν επίσης να συμμετέχουν μέλη ΚΠΕ και Υπεύθυνοι/ες Π.Ε. ή Σ.Δ. από τη Νότια Ελλάδα που είναι μέλη του Εθνικού Δικτύου.  

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί, τα μέλη των ΚΠΕ και οι Υπεύθ. ΠΕ/ΣΔ που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση https://tinyurl.com/viosimiAthina μέχρι και την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.

Έγγραφο του ΚΠΕ Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου

H ΔΠΕ Δυτικής Αττικής και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου “Φύση Χωρίς Σκουπίδια- Άλλοι πετούν άλλοι πεινούν” που συντονίζουν, προκηρύσσουν Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής και η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), στο πλαίσιο του Εθνικού Δικτύου “Φύση Χωρίς Σκουπίδια- Άλλοι πετούν άλλοι πεινούν” που συντονίζουν και σε συνέχεια της περσινής επιτυχημένης αντίστοιχης δράσης, προκηρύσσουν Διαγωνισμό Συγγραφής Περιβαλλοντικής Ιστορίας με τίτλο:

«Το μέταλλο ποτέ δεν παύει να ζει,
περιμένει να του δώσεις μια νέα μορφή»

Ο Διαγωνισμός αφορά στη Συγγραφή Περιβαλλοντικής Ιστορίας με ήρωα ένα ανθρωπάκι, ζωάκι, ρομποτάκι από μέταλλο. Το μέταλλο μπορεί να ανακυκλωθεί, να αλλάξει μορφή, να γίνει «καινούριο». Το μέταλλο μπορεί να μην πεθάνει ποτέ, να ζήσει «αιώνια». Το ανακαλύπτουμε μέσα από ένα παραμύθι, που οι ήρωές του προάγουν τις ανθρώπινες αξίες και παροτρύνουν σε δράση για το περιβάλλον. Κατασκευάζουμε και τους ήρωες χρησιμοποιώντας παλιά μεταλλικά αντικείμενα. Η κάθε ιστορία μπορεί να συνοδεύεται προαιρετικά από δημιουργία κατασκευής με ανακυκλώσιμα μεταλλικά υλικά με θέμα τον ήρωα, τους ήρωες, τα σκηνικά ή μια σκηνή από την ιστορία.

ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Δικαίωμα συμμετοχής
Μεμονωμένοι μαθητές ή μαθήτριες ή Ομάδα μαθητών & μαθητριών με συντονιστή ή συντονίστρια εκπαιδευτικό
Κατηγορίες σχολείων
Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο
Αριθμός λέξεων
Προσχολική- Πρωτοβάθμια: 250-1000 λέξειςΔευτεροβάθμια: 500-1200 λέξεις
Απαραίτητα στοιχεία, Τεκμηρίωση συμμετοχής μαθητών
Ονοματεπώνυμο/α συγγραφέως/έων
Σχολείο φοίτησης
Τάξη φοίτησης
Ονοματεπώνυμο συντονιστή/τριας εκπαιδευτικού
Κριτήρια
Α) Η αφηγηματική υπερδομή (χωροχρονικό πλαίσιο, ήρωες, αρχική κατάσταση, πρόβλημα, δράση ηρώων, εμπόδια, αποτέλεσμα προσπαθειών, κορύφωση δράσης, λύση προβλήματος, η επόμενη ημέρα)
Β) Η φαντασία, η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία
Γ) Η ζωντάνια του λόγου- το πλούσιο λεξιλόγιο
Δ) Η σύνδεση με ανθρώπινες αξίες και το περιβάλλον
Ε) Η αισιόδοξη λύση, τα μηνύματα ελπίδας
ΣΤ) Η παρότρυνση σε δράση
Δηλώσεις συμμετοχής
Έως 20 Φεβρουαρίου 2018
στην Ηλεκτρονική Φόρμα:  https://goo.gl/forms/sFdk2LqsH8jnTeJP2
Προθεσμία υποβολής τελικών κειμένων
Έως 20 Απριλίου 2018
Με e-mail στη διεύθυνση education@eepf.gr , συμπληρώνοντας το επισυναπτόμενο πρότυπο αρχείο σε μορφή word
Με θέμα μηνύματος «Υποβολή τελικού κειμένου για τον Διαγωνισμό συγγραφής περιβαλλοντικής ιστορίας»
Μορφή τελικού κειμένου
Έγγραφο (.doc)
Μορφοποίηση όπως το πρότυπο που επισυνάπτεται
Ανακοίνωση βραβείων στην ιστοσελίδα της ΕΕΠΦ
30 Μαΐου 2018
Στην ιστοσελίδα https://eepf.gr/el
Πληροφορίες για τον Διαγωνισμό
2103224944, εσωτερικό 104 & 113 (Χριστίνα Θεοδωρίκα και Θεοδώρα Πολυζωίδου, Υπ. Συντονισμού Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων ΕΕΠΦ).
2106081742  & 6944452313 (Μαρία Ρουσσομουστακάκη)
2131600830  & 6937280948 (Αλεξάνδρα Τσίγκου)

Έγγραφο ΔΠΕ Δυτικής Αττικής

Πρότυπο για το Διαγωνισμό συγγραφής περιβαλλοντικής ιστορίας 2018

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση