Η Επιτροπή Αξιολόγησης των συμμετοχών που υποβλήθηκαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καλών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη αποφάσισε να βραβεύσει και να απονείμει το Βραβείο Κοινού σε μία (1) «Εκπαιδευτική Πρακτική Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη» η οποία θα λάβει την υψηλότερη αξιολόγηση από την Εκπαιδευτική Κοινότητα, μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης χρηστών στο “Φωτόδεντρο – Ανοιχτές Εκπαιδευτικές Πρακτικές”.

Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή Αξιολόγησης καλεί τους εκπαιδευτικούς να δουν και να αξιολογήσουν τις Εκπαιδευτικές Πρακτικές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό (βλ. εδώ: http://photodentro.edu.gr/oep/ Επιλογή φίλτρου: Κατηγορία Πρακτικής «Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης / Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη»).

Η διαδικασία είναι ενεργή έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2017 (12.00 το βράδυ).

Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού Καλών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με τίτλο «Μοιραζόμαστε σχολικές πρακτικές για την αειφορία», διακρίθηκαν τα εξής σχολεία της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας :

3η θέση – Ανοιχτή Ετικέτα Ποιότητας Βέλτιστης Πρακτικής:
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ
ΤΡΙΓΚΑΤΖΗ ΑΝΝΑ, ΒΛΑΧΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΚΕΡΑΜΙΔΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ, ΗΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
1o ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
5η θέση – Ανοιχτή Ετικέτα Ποιότητας Καλής Πρακτικής:
ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΟΝΕΙΡΑ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΠΟΡΟΙ – ΔΙΚΑΙΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΡΙΓΚΑΤΖΗ ΑΝΝΑ
1o ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
6η θέση – Ανοιχτή Ετικέτα Ποιότητας Καλής Πρακτικής:
ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΝΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ,ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ
1o ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Στο διαγωνισμό Καλών Εκπαιδευτικών Πρακτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης – Εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη συμμετείχαν και τα παρακάτω σχολεία της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας :

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ
ΤΖΩΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ
Εκπαιδευτήρια Καντά

ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΒΥΘΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΧΑΡΙΣΗ ΑΝΝΑ
2ο ΓΕ.Λ. Βριλησσίων

 ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ-ΟΔΗΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ: «ΕΝΕΡΓΕΙΑ», «ΘΑΛΑΣΣΑ» ΚΑΙ «ΝΕΡΟ» 
ΜΠΟΥΛΟΥΞΗ ΑΡΙΣΤΕΑ
ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΜΠΙΝΙΣΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ

Στη 2η φάση του διαγωνισμού, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την 1η θέση κατέκτησε το 1ο ΓΕ.Λ. Μεταμόρφωσης, με το πρόγραμμα “ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ”