sem petrog

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) – Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Άξονας προτεραιότητας 6–Βελτίωση της Ποιότητας και Αποτελεσματικότητας του Εκπαιδευτικού Συστήματος, Κατηγορία Περιφέρειας-«Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ)» – 2 – Θεσσαλία, και στο πλαίσιο των δράσεών του ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» σε συνεργασία με το Κ.Π.Ε. Περτουλίου-Τρικκαίων, Κ.Π.Ε Μουζακίου, Δήμο Πύλης Δήμο Μουζακίου,. Δήμο Αργιθέας, Πολιτιστικό Σύλλογο Παλαιοκαριάς «Η Γκρόπα», Εκπολιτιστικό Σύλλογο Λαγκαδίου Ανθηρού Αργιθέας «Οι Άγιοι Ανάργυροι», οργανώνει, σεμινάριο με θέμα «Πετρογέφυρα και Εκπαίδευση. Γνωριμία με τα Πετρογέφυρα των Δήμων: Πύλης ν. Τρικάλων, Μουζακίου και Αργιθέας ν. Καρδίτσας» την Παρασκευή 30 Ιουνίου και το Σάββατο1 Ιουλίου 2017.

Το Σεμινάριο απευθύνεται σε 55 συμμετέχοντες και θα υλοποιηθεί σε χώρους των Δήμων Πύλης, Μουζακίου και Αργιθέας.

Ι) Σε εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας»
Συγκεκριμένα έχουν δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής ένας (1) τακτικός και ένας (1) αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο που συμμετέχει στο δίκτυο (σύμφωνα με την αίτηση ένταξης). Αν δε συμπληρωθεί ο αριθμός των τακτικών εκπαιδευτικών θα καλυφθεί από τους αναπληρωματικούς.
Σε περίπτωση πολλών αιτήσεων, θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που είναι νέα μέλη του δικτύου και δεν έχουν παρακολουθήσει άλλη φορά σεμινάριο του δικτύου και στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί που είναι παλαιά μέλη του δικτύου.
ΙΙ) Στα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου.
III) Στους εκπροσώπους των Π.Ο. των συνεργαζόμενων Κ.Π.Ε. Περτουλίου – Τρικκαίων, Μουζακίου, Παρανεστίου, Θέρμου, Κόνιτσας, Πραμάντων, Φιλίππων, Γρεβενών, Στυλίδας – Υπάτης, Καλαμάτας, Καστρίου, Ομηρούπολης, Κρεστένων, Φιλιατών, Έδεσσας – Γιαννιτσών, Καρπενησίου, Αράχθου, Μελίτης, Ανατολικού Ολύμπου, Ανωγείων, Μολάων με την προϋπόθεση να έχουν παρουσίαση σχετικά με τη θεματολογία του δικτύου.
IV) Στα μέλη της Παιδαγωγικής ομάδας του Δικτύου με την προϋπόθεση να έχουν παρουσίαση σχετικά με τη θεματολογία του δικτύου.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη αίτηση συμμετοχής και να την αποστείλουν στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 και να την κοινοποιήσουν παράλληλα στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας μόνο ηλεκτρονικά στο e-mail: mail@kpemakrin.mag.sch.gr