Το Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου της Αθήνας οργανώνει και φέτος στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου 2017, με ανανεωμένο πρόγραμμα το Θερινό Σχολείο για μαθητές των Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Αττικής, με κεντρικό θέμα

«Το Σύμπαν, και οι τελευταίες ανακαλύψεις»

Σκοπός του Σχολείου αυτού είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα Αστροφυσικής, Διαστημικής και Περιβάλλοντος και η σύνδεσή τους με την Τεχνολογία και τον Πολιτισμό.

Το Θερινό Σχολείο απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων του Νομού Αττικής και η συμμετοχή τους είναι προαιρετική.
Οι μαθητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν πρέπει να αποστείλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω των σχολείων τους μέχρι τις 31 Μαΐου 2017 στην οργανωτική επιτροπή (προς Γραμματέα του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κυρία Ε. Χρηστιά, Β. Παύλου και Ι. Μεταξά, Τ.Κ. 152 36 Πεντέλη, email: gchristia@noa.r , τηλ. επικοινωνίας: 210-34.90.150 και κυρία Ουρανία  Κουμεντάκου  ourania@noa.gr, τηλ. επικοινωνίας: 210-3490122)

).

Στην αίτηση πρέπει να αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του ενδιαφερόμενου μαθητή, η τάξη και το σχολείο στο οποίο φοιτά, η διεύθυνση κατοικίας του και τα αντίστοιχα τηλέφωνά του και email. Επίσης, θα πρέπει να αναφέρεται η επίδοση του ενδιαφερόμενου μαθητή στα Μαθηματικά, τη Φυσική και τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, καθώς και τα στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο και email) του αρμόδιου καθηγητή που προτείνει τους μαθητές.

Επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από μέλη της οργανωτικής επιτροπής του Θερινού Σχολείου, θα επιλέξει τους μαθητές και στη συνέχεια θα ενημερώσει τα σχολεία.

Έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.