Αρχείο για "24 Απριλίου 2017"

Η Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας προτίθεται να διοργανώσει Διημερίδα παρουσίασης προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στις 29 & 30 Μαϊου 2017

P6140006Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, προτίθεται να διοργανώσει Διημερίδα παρουσιάσεων των προγραμμάτων, την Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Μαϊου 2017 (πρωϊνές ώρες), για τα σχολεία της Διεύθυνσης που εκπόνησαν προγράμματα την τρέχουσα σχολική χρονιά .
Η παρουσίαση των προγραμμάτων θα γίνει με : αφίσες, poster, θεατρικά δρώμενα, μουσικοχορευτικά δρώμενα, παιχνίδια ρόλων, ζωγραφική, φωτογραφία, ταινίες μικρού μήκους και κατασκευές και άλλα.
Για τον καλύτερο προγραμματισμό της εκδήλωσης παρακαλούμε τα σχολεία που επιθυμούν να συμμετάσχουν,
Η διάρκεια της κάθε παρουσίασης θα είναι 10΄-15΄, ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος. Στην περίπτωση που επιθυμείτε περισσότερο χρόνο για την παρουσίαση, επικοινωνείστε άμεσα με την Υπεύθυνη Π.Ε. Ο επιπλέον χρόνος θα δοθεί – εφόσον υπάρχει δυνατότητα – μόνον σε περιπτώσεις παρουσίασης θεατρικών ή δρώμενων από τους μαθητές επί σκηνής και όχι σε παρουσιάσεις μέσω ppt ή video. Σημειώνεται ότι εάν η μια ημέρα αρκεί για την παρουσίαση όλων των προγραμμάτων, τότε θα επιλεγεί μία από τις δύο προαναφερθείσες ημερομηνίες.
Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής : η έγκαιρη αποστολή του υλικού παρουσίασης.
Καταληκτική ημερομηνία των αιτήσεων : 03-05-17.
Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους με τους μαθητές τους, θα ειδοποιηθούν για τις λεπτομέρειες, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

 

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – “κι αν ήσουν εσύ;” 2017 – δωρεάν Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και εργαστήρια για μαθητές

Το Πρόγραμμα “κι αν ήσουν εσύ;” είναι ένα πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση της ευρύτερης εκπαιδευτικής κοινότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων με την αξιοποίηση βιωματικών δραστηριοτήτων και τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος.
Άρχισε να υλοποιείται τον Φεβρουάριο 2015 από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες
Απευθύνεται κυρίως σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας δηλαδή εκπαιδευτικούς, μαθητές, στελέχη εκπαίδευσης, γονείς αλλά και σε φορείς της τοπικής κοινωνίας και στελέχη οργανώσεων που ασχολούνται με τα ανθρώπινα δικαιώματα, φορείς.
Προτεραιότητα σε όλες τις δράσεις έχουν τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
 Όλες οι δράσεις του προγράμματος προσφέρονται δωρεάν.
Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα στο σύνδεσμο: κι αν ήσουν εσύ;” 2017

Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Εργαστήριο 4 «Εισαγωγή στις αρχές διαμεσολάβησης ως μέσο διαχείρισης συγκρούσεων στον σχολικό χώρο με χρήση θεατρικών τεχνικών» 29 Απριλίου 2017

«Εισαγωγή στις αρχές διαμεσολάβησης ως μέσο διαχείρισης συγκρούσεων στον σχολικό χώρο με χρήση θεατρικών τεχνικών»
Αθήνα 29 Απριλίου 2017, 11πμ- 3μμ

Εμψυχώτρια: Μπέτυ Γιαννούλη, κοινωνιολόγος- θεατροπαιδαγωγός
Για εκπαιδευτικούς, θεατροπαιδαγωγούς, θεατρολόγους, φοιτητές, εμψυχωτές θεάτρου.
Χώρος: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41 Γκάζι ( ΜΕΤΡΟ ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ, έξοδος «Κωνσταντινουπόλεως»)

Περισσότερες πληροφορίες στο σύνδεσμο :Εργαστήριο 4

Επικοινωνία: Λουίζα Νικολάου / louiza_nikolaou@hotmail.com / 30 6996403091
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση – Γραφείο Αθήνας

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση