Αρχείο για "3 Ιουνίου 2016"

Εισηγήσεις από την Εσπερίδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – μια άλλη προσέγγιση στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών»

«Οι οικονομικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής», Εισήγηση του Καθηγητή Α. Ξεπαπαδέα, Οικονομική Θεωρία και Πολιτική στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών, Κοσμήτορα της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Δείτε το στο slideshare.net
«Το περιβαλλοντικό πρόβλημα της φωτορρύπανσης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Globe at night 2016. Παρατήρηση του αστερισμού του Βοώτη και σύγκριση με χάρτες στο πλαίσιο του προγράμματος»Εισήγηση της Δρ. Μ. Μεταξά και του Δρ.Α.Δαπέργολα, Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (Ι.Α.Α.Δ.Ε.Τ.)
Δείτε το στο slideshare.net

Κ.Π.Ε. Καρπενησίου – 7ήμερο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 4 Ιουλίου έως 10 Ιουλίου 2016

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καρπενησίου προτίθεται να διοργανώσει 7ήμερο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης από Δευτέρα 4 Ιουλίου έως και Κυριακή 10 Ιουλίου 2016, με θέμα:

«Ευρυτανία: Φύση, Περιβάλλον και Ζωή»

Η θεματική του Σεμιναρίου αφορά Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους Περιβάλλον της Ευρυτανίας σε βιωματικό και θεωρητικό επίπεδο. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 80 εκπαιδευτικούς Αθμιας & Βθμιας Εκπαίδευσης:
  • Κατά προτεραιότητα των νομών εμβέλειας του ΚΠΕ Καρπενησίου (Β/θμια: Λάρισας, Μαγνησίας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Α’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Δυτ. Αττικής, Πειραιά και Α/θμια: Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας, Α’ Αθήνας, Ανατ. Αττικής, Δυτ. Αττικής, Πειραιά).
  • Των υπολοίπων νομών της Ελλάδας.
Επιπρόσθετα μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό Στελέχη Υπουργείου, Υπεύθυνοι Καινοτόμων Δράσεων ή Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Μέλη Παιδαγωγικών Ομάδων ΚΠΕ όλης της χώρας. 
Το σεμινάριο θα γίνει αδαπάνως, με μία μερική οικονομική χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και τη στήριξη του Δήμου Καρπενησίου, συνεπώς ο κάθε συμμετέχων (είτε επιμορφούμενος, είτε Μέλος  Παιδαγωγικής Ομάδας ΚΠΕ, είτε εισηγητής) θα πρέπει να καλύψει τα οδοιπορικά του έξοδα, τη διαμονή και διατροφή του και κάθε άλλο κόστος. (Περισσότερες πληροφορίες στο έγγραφο του ΚΠΕ Καρπενησίου (Πρόσκληση Θερινού Σχολείου).
Αιτήσεις συμμετοχής μόνο με συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας έως το αργότερο την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.
 

Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία – Ημέρα Περιβάλλοντος Εθελοντική δράση φροντίδας στο Πάρκο Τρίτση Κυριακή 5/6/2016 – Τριήμερη εκδρομή για παρατήρηση πουλιών στις λίμνες Πρεσπών και Καστοριάς

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία οργανώνει μια ευρεία εθελοντική δράση φροντίδας στο Πάρκο Τρίτση.

Η Ορνιθολογική καθαρίζει τις λίμνες, οι Φίλοι του Πάρκου διορθώνουν τις περιφράξεις και τα γεφυράκια και ο Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού καθαρίζει τα χόρτα στον περιβάλλοντα χώρο!
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σας προσκαλεί να έρθετε με τους φίλους σας και τα παιδιά σας την Κυριακή στις 10:15 πμ στο Κέντρο Ενημέρωσης της Ορνιθολογικής για μια δράση διάρκειας 1 ώρας! (είσοδος πάρκου από εργατικές πολυκατοικίες) (Τηλ συντονισμού το 6974510976)
Τριήμερη εκδρομή σε Πρέσπες – Καστοριά 17-20 Ιουνίου 2016 (τριήμερο Αγίου Πνεύματος).

Ελληνικός Σύλλογος Αγωνιστικού Προσανατολισμού

orienteering

Ο ’’Πανελλήνιος Επιστημονικός και Αθλητικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών για την Ανάπτυξη του Αγωνίσματος του Προσανατολισμού’’, θα πραγματοποιήσει τριήμερο σεμινάριο Προσανατολισμού, σε Αριδαία, Έδεσσα, Σκύδρα, Λαύριο και Αθήνα, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο του 2016, για εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση