Αρχείο για "6 Απριλίου 2016"

ΚΠΕ Φιλίππων – Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο ιδρυτικό σεμινάριο του εθνικού θεματικού δικτύου με τίτλο: «Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση» στις 13-15/05/2016

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλίππων Καβάλας, προτίθεται να υλοποιήσει τριήμερο σεμινάριο διάρκειας 25 διδακτικών ωρών για το σχεδιασμό των δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου του με τίτλο:

«Η πόλη, η κατοικία και το φυσικό περιβάλλον στην αρχαία και πρόσφατη παράδοση»

Το σεμινάριο προγραμματίστηκε να υλοποιηθεί στις 13-15/05/2016. Στο σεμινάριο θα συμμετέχουν μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του δικτύου καθώς και αναπληρωματικά μέλη της Επιτροπής, μέλη της Παιδαγωγικής Ομάδας του δικτύου, μέλη συνεργαζόμενων ΚΠΕ της χώρας, καθώς και εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα οι οποίοι εκπονούν συναφές με τον τίτλο του δικτύου περιβαλλοντικό πρόγραμμα και έχουν ενταχθεί στο εθνικό δίκτυο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Φιλίππων, στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, καθώς και στον παραδοσιακό οικισμό της Παναγίας στην παλιά πόλη της Καβάλας.
Η διαμονή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί σε τροχόσπιτα στις εγκαταστάσεις των Λασπόλουτρων Κρηνίδων. Οι συμμετέχοντες πρέπει να φέρουν μαζί τα προσωπικά τους είδη υγιεινής καθώς και έναν υπνόσακο. Δίπλα στις εγκαταστάσεις υπάρχει ξενοδοχείο για όποιον θελήσει να διαμείνει εκεί και να επιβαρυνθεί με τα έξοδα διαμονής.
Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σεμινάριο πρέπει να αποστείλουν τη σχετική επισυναπτόμενη αίτηση  στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης μέχρι την Τρίτη 12 Απριλίου 2016.
Τέλος, οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή είναι απαραίτητο να συμπληρώσουν και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ Φιλίππων http://www.kpe-philippi.gr/ στην επιλογή->ΑΙΤΗΣΕΙΣ ON LINE->ΑΙΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ μέχρι την Τρίτη 12 Απριλίου (στο πεδίο τίτλος σεμιναρίου θα συμπληρώσετε τον τίτλο: Ιδρυτικό σεμινάριο Δικτύου ). Το ΚΠΕ Φιλίππων θα ανακοινώσει τα ονόματα των συμμετεχόντων στην ιστοσελίδα του έως την Δευτέρα 18 Απριλίου.

Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση της Δ.Δ.Ε. Β΄Αθήνας σε συνεργασία με την Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει Επιμορφωτικό σεμινάριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, με τίτλο : «Το δάσος κάτω από το δρόμο και η αξιοποίησή του σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης» στις 19-04-2016

DSCN8505Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σε συνεργασία με την Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και το Ίδρυμα Ευγενίδου διοργανώνει Επιμορφωτικό σεμινάριο στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, με τίτλο :

«Το δάσος κάτω από το δρόμο” και η αξιοποίησή του σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

«Tο Δάσος κάτω από τον Δρόμο» είναι ο τίτλος της νέας έκθεσης, που το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου έφερε στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Πρόκειται για μία πρωτότυπη όσο και εντυπωσιακή έκθεση, η οποία παρουσιάζει στο κοινό τα προκαταρκτικά αποτελέσματα και ενδεικτικά ανασκαφικά ευρήματα από τη μεγαλύτερη σωστική ανασκαφή απολιθωμάτων στην Ελλάδα, τόσο από άποψη έκτασης όσο και από άποψη αριθμού ευρημάτων, σε θέσεις οι οποίες αποκαλύφθηκαν κατά τις εκσκαφές για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, στη Λέσβο.

Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Τρίτη 19-04-2016 και ώρες 16.45-20.15, στο 2ο όροφο του Ευγενιδείου Ιδρύματος (Λεωφόρος Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο – είσοδος από την οδό Πεντέλης).

Οι χώροι της έκθεσης είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία. Για τα άτομα με προβλήματα όρασης όλα τα κείμενα της έκθεσης παρέχονται σε γραφή Braille ή μεγαλογράμματη γραφή, διατίθεται Pen Friend (σύστημα ακουστικής περιγραφής), ενώ οι σκύλοι-συνοδοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Συμμετέχοντες: 40 εκπαιδευτικοί από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ & Γ΄ Αθήνας.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική  Φόρμα συμμετοχής

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 15 Απριλίου 2016

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση