kpe karpenΤο ΚΠΕ Καρπενησίου σε συνεργασία με το ΚΠΕ Στυλίδας – Υπάτης, στο πλαίσιο του Έργου “Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία”, το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, συνδιοργανώνουν τριήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο. Απευθύνεται στους Εκπαιδευτικούς όλης της χώρας που συμμετέχουν στο Εθνικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε Κίνδυνο» που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του σεμιναρίου θα είναι Παρασκευή 15-01-2016 ως Κυριακή 17-01-2016, στις εγκαταστάσεις του Κ.Π.Ε. Καρπενησίου. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής, και θα λήξει στις 14:00 το μεσημέρι της Κυριακής και απευθύνεται σε 50 εκπαιδευτικούς της χώρας.
Το Σεμινάριο περιλαμβάνει ενημερωτικές εισηγήσεις, εργαστήρια, και εργασίες πεδίου με θέμα την άγρια πανίδα.

Το σεμινάριο απευθύνεται κατά προτεραιότητα:

  • Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, που τα σχολεία τους είναι ήδη ενταγμένα στο Δίκτυο και υλοποιούν σχετικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα (1 τακτικός και 1 αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο).
  • Σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης που επιθυμούν να ενταχθούν στο Δίκτυο και υλοποιούν κατά το τρέχον σχολικό έτος περιβαλλοντικά προγράμματα σχετικά με τις θεματικές του δικτύου, ενημερώνοντας παράλληλα και τον Υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων ή Π.Ε. της Διεύθυνσής τους (1 τακτικός και 1 αναπληρωματικός εκπαιδευτικός από κάθε σχολείο).

Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών θα κατατεθούν στην Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, μέχρι την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015.

Τα ονόματα των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών όπως και το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Κ.Π.Ε.