Αρχείο για "10 Φεβρουαρίου 2014"

Ανάκληση έγκρισης υλοποίησης ενημερωτικών παρεμβάσεων από τη «Let’s Go Green»

Ανακαλείται η έγκριση υλοποίησης ενημερωτικών παρεμβάσεων από τη «Let’s Go Green».

Έγγραφο ανάκλησης έγκρισης του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Ηλεκτρονικά βιβλία Κυκλοφοριακής Αγωγής & Οδικής Ασφάλειας για μαθητές Β/θμιας Εκπ/σης»

παρακάτω ηλεκτρονικά βιβλία (ebooks) του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, τα οποία δημιούργησαν το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), τα οποία είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας βάσει του υπ’ αρ. πρ. 109964/Γ7/20-10-2006 εγγράφου της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ,   βρίσκονται αναρτημένα:

Στην Ιστοσελίδα του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, στο Τμήμα της Οδικής Ασφάλειας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.yme.gr/?getwhat=1&oid=1395&id=&tid=1526
  1. Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια, Μαθητές Γυμνασίου
  2. Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια, Μαθητές Β’ Λυκείου
  3. Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια, Μαθητές Γ’ Λυκείου

Εναλλακτικά, στον Ιστότοπο του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ: http://www.imet.gr/Default.aspx?tabid=126&Itemld=197&language=el-GR

και μπορούν τα αξιοποιηθούν από τους Εκπαιδευτικούς για την ευαισθητοποίηση των μαθητών Β/θμιας Εκπ/σης σε θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής και Οδικής Ασφάλειας, καθώς και στο πλαίσιο υλοποίησης Προγράμματος Αγωγής Υγείας με σχετική θεματολογία.
 
Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.
 

Χορήγηση άδειας διεξαγωγής του 17ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά

Εγκρίνεται η πραγματοποίηση του «17°” Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά» που διοργανώνει το 2° ΕΠΑΛ Γαλατσίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία (Ε.Ο.Ε.) και το Δήμο Γαλατσίου, στα πλαίσια εκπόνησης προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2013-2014. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας. Η ενημέρωση για το διαγωνισμό θα γίνει σε συνεργασία με τους Υπεύθυνους Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ή Σχολικών Δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας οι οποίοι καλούνται να προωθήσουν ηλεκτρονικά τις αφίσες με τους όρους του διαγωνισμού σε όλα τα σχολεία.

Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ 2ου ΕΠΑ.Λ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΚΑΙ ΤΗΣ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ»

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΟΝ

«17ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΞΥΛΙΝΗΣ ΦΩΛΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΥΛΙΑ»
«ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ»

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 MAΙΟΥ 2014

ΠΑΡΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ «ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΛΙΟΥ

Η περιβαλλοντική ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ καλεί όλους τους μαθητές (Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ., ΕΠΑ.Σ., Σ.Δ.Ε., Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) να συμμετάσχουν στον «17° Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά» και να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους για τα πουλιά.
Οι φωλιές πρέπει να σταλούν μέχρι την Τρίτη 27 Μαΐου 2014 στο 2ο ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου (Ταϋγέτου 60 & Πασσώβ 8, τ.κ 111 41, Γαλάτσι, τηλ.: 210 2288340 & 210 2288341 Fax: 210 2288340, e-mail: mail@2epal-galats.att.sch.gr).
Οι φωλιές μετά το τέλος του διαγωνισμού δεν θα επιστραφούν στους διαγωνιζόμενους, αλλά θα αναρτηθούν σε δέντρα του Άλσους Βεΐκου του Δήμου Γαλατσίου, του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» του Δήμου Ιλίου και σε άλλα πάρκα του νομού Αττικής.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν τιμητικοί έπαινοι.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
• Οι φωλιές πρέπει να είναι ξύλινες, γερές κατασκευές, να αντέχουν σε κακές καιρικές συνθήκες και να έχουν την δυνατότητα να αναρτηθούν σε δένδρα.
• Στο εξωτερικό κάτω μέρος της φωλιάς και στο σφραγισμένο φάκελο με τα στοιχεία του κατασκευαστή που θα συνοδεύει αυτή, πρέπει να είναι γραμμένα τα αρχικά γράμματα του ονοματεπώνυμου του κατασκευαστή και η ημερομηνία κατασκευής της.

Έγκριση υλοποίησης του προγράμματος «Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2014»

Εγκρίνεται η υλοποίηση του προγράμματος «Εβδομάδα εθελοντισμού Let’s do it Greece 2014», μιας εβδομάδας δράσεων μέσα στη σχολική μονάδα και με τη συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. Σκοπός της εβδομάδας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών καθώς και η αλλαγή στάσης απέναντι σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του σχολικού περιβάλλοντος,  όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους.

Οι δράσεις θα υλοποιηθούν την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου με κορύφωση την Κυριακή 6 Απριλίου 2014, ημέρα διεξαγωγής της καμπάνιας «Let’s do it Greece», προκειμένου να συμμετάσχουν και οι μαθητές ,κατόπιν έγκρισης. Η καμπάνια αποτελεί την ελληνική εκδοχή του “Let’s do it world”, τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια σε παγκόσμια κλίμακα, με συμμετοχή 108 χωρών και 9.000.000 εθελοντών.

Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ

Σχέδιο Δράσης Σχολείων

Σχετικός σύνδεσμος : www.letsdoitgreece.org

ΚΠΕ Μακρυνίτσας – Προκήρυξη επιμορφωτικού Σεμιναρίου στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας»

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία» μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Ε.Κ.Τ.) και εθνικών πόρων και στο πλαίσιο των δράσεών του ως συντονιστικός φορέας του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας» και το Κ.Π.Ε. Μουζακίου ως συνεργαζόμενο στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο στις 28 και 29 Μαρτίου 2014, με θέμα:

«Γεφυρώνοντας το χθες με το σήμερα. Η σημασία της διάσωσης και ανάδειξης ιστορικών πετρογέφυρων του τόπου μας: Η περίπτωση της γέφυρας Κοράκου».

Το Σεμινάριο προγραμματίζεται να παρακολουθήσουν 45 περίπου εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι προέρχονται από σχολεία που ανήκουν στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο “Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας” και θα υλοποιηθεί στους χώρους του Κ.Π.Ε. Μουζακίου.

Αποστολή αιτήσεων στην Υπεύθυνη Π.Ε. μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου 2014 με κοινοποίηση παράλληλα στο Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (στο FAX: 24280-90010 ή στο e-mail:mail@kpe-makrin.mag.sch.gr).

Έγγραφο του ΚΠΕ Μακρυνίτσας

Αίτηση Συμμετοχής στο Σεμινάριο του Ε.Θ.Δ. «Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας»

Δίκτυο Εκπαιδευτικών Αειφόρου Σχολείου

Στην Ελλάδα, μετά την επιτυχημένη τριετιή λειτουργία του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου που εισήγαγε ουσιαστικά την έννοια και την πρακτική του αειφόρου σχολείου στην ελληνική εκπαιδευτική πραγματικότητα, αναδείχθηκε η ανάγκη της συνεργασίας των εκπαιδευτικών που πιστεύουν στην ιδέα αυτή, στη βάση μιας κοινότητας μάθησης και πρακτικής.

Η ΜΚΟ Αειφόρουμ δημιούργησε το δίκτυο αειφόρου σχολείου.

Ανάρτηση τεκμηρίωσης δικτύου αειφόρου σχολείου.

Ιστοσελίδα της οργάνωσης Αειφόρουμ www.aeiforum.eu

Φόρμα Δήλωσης Συμμετοχής Σχολείου στα Βραβεία Αειφόρου Σχολείου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση