Αρχείο για "25 Οκτωβρίου 2013"

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας με θέμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα-Γίνομαι Ενεργός Πολίτης»

Σας ενημερώνουμε ότι το Βρετανικό Συμβούλιο και το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, υλοποιούν το  Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας με θέμα

«Σέβομαι τη Διαφορετικότητα-Γίνομαι Ενεργός Πολίτης»

το οποίο απευθύνεται σε μαθητές Ε’ & ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και όλων των τάξεων των Γυμνασίων της Χώρας.

Το πρόγραμμα συνδυάζει δραστηριότητες και πρακτικές μη τυπικής μάθησης και απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου. Τα βασικά συστατικά στοιχεία του προγράμματός είναι τα παρακάτω:

  • Ιστοσελίδα δικτύωσης και ανταλλαγής ιδεών   
  • Βιωματικά εργαστήρια σε σχολεία από ειδικούς
  • Διαγωνισμός «Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό»/ “Say no to bullying

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στους:

Καίτη Γιακουμάκη
British Council
Τηλέφωνο +30 210 369 2342
Φαξ +30 210 361 4658
Email Katy.Yakoumaki@britishcouncil.gr
 
Ελένη Μαλανδράκη
Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας
Τηλ. +30 210 3611023
Φαξ +30 210 3611024
about@olympictruce.org
 
Έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ.

ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου – Εθνικό Θεματικό Δίκτυο : « Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει»

Η αναπληρώτρια υπεύθυνη και τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου σας εύχονται το σχολικό έτος 2013-2014 να είναι ένα έτος υγείας και δημιουργίας. Σχετικά με τη λειτουργία του Ε.Θ.Δ. : « Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει», το οποίο συντονίζεται από το Κ.Π.Ε. Λιθακιάς Ζακύνθου, σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζει τις δράσεις του και επιθυμούμε καινούργιες περιβαλλοντικές ομάδες να ενταχθούν σε αυτό.

Σας αποστέλλουμε την “αίτηση συμμετοχής σχολικής μονάδας στο ΕΘΔ” και το πρωτόκολλο συνεργασίας για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων σχολικών περιβαλλοντικών ομάδων.

Πρόθεσή μας είναι να ενταθεί η προσπάθεια λειτουργίας του δικτύου μετά την ανασυγκρότησή του και την  ανανέωση της Συντονιστικής και της Παιδαγωγικής του Ομάδας το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Προτείνουμε στην ενημέρωση των σχολικών μονάδων σχετικά με τη  λειτουργία των Ε.Θ.Δ., οι συνάδελφοι, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την 
ένταξη τους στο Ε.Θ.Δ.: “Το Σεισμικό τόξο που μας … ενώνει”, να παραπέμπονται για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δίκτυο στην 
ιστοσελίδα μας www.kpezakyn.gr ή να επικοινωνούν μαζί μας στο 2695053417.

Βασική προϋπόθεση  είναι οι νέες περιβαλλοντικές ομάδες, που ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δίκτυο, να έχουν καταθέσει περιβαλλοντικό πρόγραμμα, στις οικείες διευθύνσεις, σχετικό με τις θεματικές ενότητες του Εθνικού Θεματικού Δικτύου : « Το Σεισμικό Τόξο που μας …. ενώνει», οι οποίες περιλαμβάνονται στο θεσμικό πλαίσιο.

Πιστεύουμε ότι η συμβολή σας για επιτυχημένη πορεία του δικτύου είναι καθοριστική.

Η διαδικασία ένταξης στο δίκτυο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29/11/2013.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί η ιστοσελίδα του κέντρου μας στο site :  www.kpezakyn.gr    στην οποία βρίσκονται τα έντυπα της αίτησης και του πρωτοκόλλου συνεργασίας, καθώς και το διαδικτυακό κανάλι του ΚΠΕ Λιθακιάς στη διεύθυνση www.worldtv.com/kpezakyntv .

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, με τον κο Βισβάρδη Αναστάσιο στο τηλέφωνο 26950 – 53417, φαξ 26950 – 53418 ή μέσω mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  kpezakyn@gmail.com.

Η αναπληρώτρια υπεύθυνη του ΚΠΕ Λιθακιάς Ζακύνθου ΑΒΟΥΡΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

Αίτηση συμμετοχής

Πρωτόκολλο συνεργασίας

ΚΠΕ Μακρυνίτσας – Πρόθεση συμμετοχής στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Τα πετρογέφυρα της Ελλάδας» των περσινών σχολείων

Το Κ.Π.Ε. Μακρινίτσας (Κ.Π.Ε.Μ.) συντονίζει το Εθνικό θεματικό Δίκτυο«Τα Πετρογέφυρα της Ελλάδας»  το οποίο ιδρύθηκε στις 09/11/2009 με αρ. Πρωτ. 132113/Γ7 και εγκρίθηκε η συνέχιση λειτουργίας του στις 10/09/2012 με αρ.Πρωτ.103741/Γ7 για τα σχολικά έτη 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015.

Το Κ.Π.Ε.Μ. επιθυμεί να ενημερωθεί αν υπάρχει πρόθεση παραμονής των σχολείων στο δίκτυο.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να παραμείνουν στο δίκτυο, πρέπει να στείλουν την  αίτησή τους μέχρι την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013 με FAX (210 6000870) στην υπεύθυνη Π.Ε.

Έγγραφο του ΚΠΕ Μακρυνίτσας

Αίτηση παραμονής στο δίκτυο

ΚΠΕ Βάμου – Συμμετοχή στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα σπήλαια της Ελλάδας στο φως»

Το Κέντρο Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΚΠΕ) Βάμου καλεί τους συναδέλφους που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Τα σπήλαια της Ελλάδας στο φως» που συντονίζει, υλοποιώντας σχετικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης τη φετινή σχολική χρονιά, να συμπληρώσουν τα σχετικά έντυπα.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος με τη συμπλήρωση και αποστολή των εντύπων στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου grpere@dide-v-ath.att.sch.gr

μέχρι τις 29 Οκτωβρίου και ώρα 12.00μ.μ.

Έγγραφο του ΚΠΕ Βάμου

Πρωτόκολλο συνεργασίας

Αίτηση δικτύου

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση