Ο κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων «Προστασία της Φύσης Lab» που εγκαινίασε τον Μάρτιο η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, στο πλαίσιο της εθνικής της στρατηγικής, αλλά και της ευρύτερης συνεργασίας με το Foundation for Environmental Education – FEE για την προώθηση της Ποιοτικής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για Όλους, συνεχίζεται την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 (15:00-19:30) στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη.

Στην ημερίδα με τίτλο “Climate Era” με συμμετοχή εκπροσώπων της UNESCO και του FEE καθώς και διακεκριμένων στο χώρο τους προσκεκλημένων, θα τεθούν βασικά ερωτήματα για κάποιες από τις πτυχές της κλιματικής αλλαγής και τον ρόλο της εκπαίδευσης για τη νέα γενιά, την κοινωνία, τις επιχειρήσεις και την οικονομία. Θα καταγραφούν τα συμπεράσματά της, που θα βοηθήσουν στη στρατηγική διαμόρφωση περαιτέρω έργων και δράσεων στον άξονα «εκπαίδευση για όλους» και στην ευαισθητοποίηση του κοινού σε εθνικό επίπεδο.

Θεματικές Ενότητες Ημερίδας:

«Εκπαίδευση για την Αειφορία για τη Νέα Γενιά»: Το εκπαιδευτικό σύστημα στο μέλλον για την Ελλάδα και τον κόσμο. Παράλληλη εκπαίδευση και διά βίου μάθηση.
«Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Κοινωνία»: Κλίμα και κοινωνικά συστήματα – υγεία, δικαιοσύνη, πληθυσμός, ανθρώπινα δικαιώματα και ισότητα. Ο ρόλος της επιστήμης και της πολιτικής, των ΜΜΕ και των ΜΚΟ.
«Περιβαλλοντική εκπαίδευση και επιχειρήσεις»: Τα νέα επιχειρησιακά μοντέλα και η εκπαίδευση των εργαζομένων. Οικονομία, τεχνολογία και καινοτομία.

Η ομιλία θα μεταδοθεί και μέσω live streaming από το κανάλι YouTube της ΕΕΠΦ. Η συμμετοχή για όλους είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής ακολουθήστε τον σύνδεσμο: https://climate_era.eventbrite.com

Πληροφορίες εδώ: https://eepf.gr/el/el-nea/hmerida_climate_era