Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού και την Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας, για την διοργάνωση τετραήμερου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου, συνολικής διάρκειας 48 διδακτικών ωρών, από το Σάββατο 29 Ιουνίου έως και την Τρίτη 2 Ιουλίου 2019 με θέμα :

«Το Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO και το Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου, υπό το πρίσμα της Εκπαίδευσης για το περιβάλλον και την αειφορία»

Το σεμινάριο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης θα υλοποιηθεί στην Λέσβο, στο Παγκόσμιο Γεωπάρκο της UNESCO, που είναι ένας προορισμός ολιστικής θεώρησης της εκπαίδευσης για την αειφορία, γιατί αποτελεί κατ’ αρχάς χώρο αειφορικής διαχείρισης. Ένα Παγκόσμιο Γεωπάρκο δεν έχει μόνον να επιδείξει τη γεωλογική του κληρονομιά – που είναι διεθνούς σημασίας, αλλά έχει έναν επιπλέον προορισμό : να εξερευνηθούν, να αναπτυχθούν και να διαδοθούν οι δεσμοί μεταξύ της γεωλογικής κληρονομιάς του με τη φυσική, πολιτιστική και άϋλη κληρονομιά της περιοχής.

Από τις Διευθύνσεις της Β΄& Γ΄Αθήνας θα συμμετάσχουν συνολικά 28 εκπαιδευτικοί (14 εκπαιδευτικοί από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης). Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί που υλοποιούν προγράμματα Π.Ε.

Η μεταφορά μας από Πειραιά προς Μυτιλήνη και αντίστροφα, καθώς και μερική σίτισή μας (εκτός από τα γεύματα ή τα κεράσματα που θα υπάρχουν στο τελικό πρόγραμμα) θα γίνει από ιδίους πόρους. Οι οδικές μεταφορές μας εντός του Γεωπάρκου Λέσβου θα γίνουν με μισθωμένο τουριστικό λεωφορείο από το Μ.Φ.Ι.Α.Δ.Λ. και το Κ.Π.Ε. Ευεργέτουλα Λέσβου. Οι επισκέψεις στο πεδίο και οι ξεναγήσεις θα γίνουν από τον Δντή και το Επιστημονικό Προσωπικό του Μ.Φ.Ι.Α.Δ.Λ. και την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Ευεργέτουλα.

Η μετακίνηση προς και από το νησί της Λέσβου θα γίνει ομαδικά μέσω Πειραιά. Η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχείο της Σκάλας Ερεσού. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στους ίδιους τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων
: 08-06-2019.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας