Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Β΄ Aθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των καθηγητών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με το ΚΠΕ Λαυρίου και  με τους Υπεύθυνους Π.Ε. των Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας & Ανατ.  Αττικής για την διοργάνωση Επιμορφωτικής Ημερίδας με θέμα:

«Γνωριμία με τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας»

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου 2019  στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας. Η Ημερίδα απευθύνεται σε 45 εκπαιδευτικούς των συνεργαζομένων διευθύνσεων. Το ΚΠΕ Λαυρίου θα διαθέσει πούλμαν για την μετακίνηση των συμμετεχόντων από τον σταθμό μετρό Χαλάνδρι προς την  Πάρνηθα καθώς και ένα πρόχειρο γεύμα (σάντουιτς).

Η ημερίδα έχει στόχο οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν τον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας (πανίδα και χλωρίδα), και ύστερα από την σχετικά πρόσφατη πυρκαγιά του 2007 να διαπιστώσουν τις αλλοιώσεις του φυσικού περιβάλλοντος και του τοπίου και να ενημερωθούν για τις καταστροφικές συνέπειες της πυρκαγιάς, την δυσκολία φυσικής αναγέννησης του δάσους ελάτης, αλλά και για τις προσπάθειες αποκατάστασης του δρυμού από τους αρμόδιους φορείς.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα: Φόρμα συμμετοχής στην Επιμορφωτική Ημερίδα του ΚΠΕ Λαυρίου 

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 17-04-2019.
Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας