Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄Αθήνας δια της Υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της υποστήριξης των εκπαιδευτικών και της ενδυνάμωσης στο έργο τους, συνεργάζεται με τις Δ.Δ.Ε. Γ΄Αθήνας (Υπ. Π.Ε.) και Δ.Π.Ε. Α΄Αθήνας (Υπ. Π.Ε. & Π.Θ.) & Δυτικής Αττικής (Υπ. Π.Ε.) και Δ.Π.Ε. & Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων (Υπ. Σχ.Δρ.) και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Τήνου (Ιδρύματος ΠΙΟΠ) για την διοργάνωση τριήμερου Επιμορφωτικού Σεμιναρίου, συνολικής διάρκειας 15 διδακτικών ωρών,  με θέμα :

«Εκπαίδευση για την Αειφορία με όχημα την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά. Μελέτη περίπτωσης :  το νησί της Τήνου»

 την Παρασκευή 10, το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Μαϊου 2019.

 Το πρόγραμμα στην Τήνο θα ξεκινήσει το Σάββατο 9:00 και θα λήξει την Κυριακή 15:00.

Στόχοι του σεμιναρίου
Οι εκπαιδευτικοί θα διερευνήσουν τη σχέση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς με την Εκπαίδευση για την Αειφορία, θα μελετήσουν τις φυσικές ιδιαιτερότητες του νησιού, θα ανακαλύψουν τους παράγοντες που οδηγούν ένα νησιωτικό χώρο στην αειφόρο διαβίωση, θα ασκηθούν σε βιωματικές μεθόδους όπως το περιβαλλοντικό μονοπάτι και η μελέτη περίπτωσης, θα συνεργαστούν και θα ανταλλάξουν απόψεις.
Προϋποθέσεις συμμετοχής
Από τις Διευθύνσεις της Αττικής θα συμμετάσχουν συνολικά 40 εκπαιδευτικοί (10 εκπαιδευτικοί από κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης). Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί πουυλοποιούν προγράμματα Π.Ε. Οι εκπαιδευτικοί θα επιβαρυνθούν με τα έξοδα μετακίνησης με το πλοίο, καθώς και με τα έξοδα διαμονής και διατροφής. Τα έξοδα μετακίνησης στο νησί, καθώς και το κέρασμα το πρωί του Σαββάτου καλύπτει το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Η μετακίνηση προς και από το νησί της Τήνου θα γίνει ομαδικά μέσω Ραφήνας. Η διαμονή θα γίνει σε ξενοδοχείο της Χώρας με ομαδική κράτηση. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς.

Τρόπος εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής: οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκδηλώσουν την πρόθεση παρακολούθησης του Σεμιναρίου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα: https://forms.gle/tKjUoE6hUZouJd21A

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων : 17-04-2019.

Έγγραφο της Π.Ε. Δ.Δ.Ε. Β΄ Αθήνας