Σας ενημερώνουμε ότι η ActionAid, στο πλαίσιο των δράσεών της για την Εκπαίδευση, καλεί φέτος τα Χριστούγεννα όλους τους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Έχεις τη δύναμη στα χέρια σου», για τη δημιουργία ενός σχολείου στο Galagala της Ουγκάντα, που αποτελεί μία από τις πιο φτωχές και απομακρυσμένες κοινότητες στον κόσμο.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα και η καλλιέργεια αισθημάτων ενσυναίσθησης και αλληλεγγύης, βασικά γνωρίσματα του Ενεργού Παγκόσμιου Πολίτη. Τα σχολεία που θα υποστηρίξουν τη δράση θα νοιώσουν τη χαρά της δημιουργίας, της προσφοράς και της συμμετοχής, σε έναν κοινό σκοπό, καθώς θα βοηθήσουν στην ανέγερση 2 σχολικών αιθουσών στην ανωτέρω κοινότητα της Ουγκάντα και θα έχουν την ευκαιρία να δουν χειροπιαστά τα αποτελέσματα της κινητοποίησής τους.
Στο πλαίσιο του εν λόγω Προγράμματος τα παιδιά θα μπορούν να στηρίξουν το σκοπό είτε μέσω της διοργάνωσης Χριστουγεννιάτικων bazaar στο σχολείο τους, είτε προμηθευόμενα ένα βραχιολάκι με μία μικρή δωρεά, μεταφέροντας έτσι το μήνυμα της προσφοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν τα ενδιαφερόμενα σχολεία να καλούν στο τηλέφωνο 210.9212321 (ActionAid Ελλάς).

Έγγραφο ΥΠ.Π.Ε.Θ.