Η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Μπαζίγου Αικατερίνη, Φιλόλογος, Δρ Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προλογίζει το συλλογικό τόμο «Σχολικοί – Αστικοί κήποι: Γιατί και πώς» :

Το ΚΠΕ Δραπετσώνας αφιέρωσε τις περισσότερες επιμορφωτικές δράσεις της σχολικής χρονιάς 2013-14 στην υποστήριξη εκπαιδευτικών και πολιτών σε θέματα σχετικά με την αστική καλλιέργεια. Οι συνεργασίες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο των επιμορφωτικών σεμιναρίων και η συμβολή πολλών ανθρώπων με πολλές και διαφορετικές  ιδέες γύρω από το θέμα συσσώρευσαν ένα υλικό εστιασμένο στο ζήτημα των αστικών σχολικών κήπων. Ταυτόχρονα η διαπιστωμένη έλλειψη ενός πολυσυλλεκτικού υλικού γύρω από τους σχολικούς και αστικούς κήπους οδήγησε στην ανάγκη συγκέντρωσης της συμβολής όλων των συνεργατών μας στα σεμινάρια του Κέντρου στη δημιουργία του συλλογικού τόμου….

Το υλικό που περιέχει ο συλλογικός τόμος στοχεύει στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών αλλά και των πολιτών οι οποίοι θα ήθελαν να εμπλακούν στη διαδικασία της αστικής καλλιέργειας. Περιέχει θεωρητικές προσεγγίσεις, παιδαγωγικές εφαρμογές, πρακτικές ιδέες και προτάσεις από
διαφορετικούς συγγραφείς οι οποίοι δίνουν τη δική τους οπτική στο κάθε θέμα. Οι αναγνώστες του τόμου θα επιλέξουν ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους και θα προσαρμόσουν στις δικές τους ανάγκες όλο το υλικό.

«Σχολικοί – Αστικοί κήποι: Γιατί και πώς»